Ağız kokusunun ilacı kefir

İftar ve sahurda besin seçimleri, gün içinde ağız kokusunu tetikleyebilir. Limon ve nanenin yanı sıra iftardan sonra 1 bardak kefir içmenizi öneriyorum.

Ramazan ayında 16 saate varan açlık ve susuzluk beraberinde ağız kokusunu da getiriyor.  Düzenli ve dengeli beslenmek ise sadece kilo korumaya değil, ağız sağlığının da korunmasına yardımcı oluyor. Şöyle ki; şeker tüketimine özen göstermek ağız kokusunu önleminin ilk basamağı. Şeker oranı yüksek yiyecekler tüketmek, ağızdaki bakterilerinin çoğalmasına ve kokuya zemin hazırlıyor. 

Baharatlardan kaçının

Ağız kokusu sadece diş temizliği ile ilgili değil. Mide ile ilgili bir rahatsızlığınız varsa ağız kokusundan kurtulmanız için ilacınızı sahurda almanız önemli bir nokta. Sahurda ağır ve yağlı yiyecekler yerine peynir, zeytin, bal, pide, yumurta gibi kahvaltılıklar ve mideyi rahatlatan çorbalar daha iyi bir tercih olacaktır. Çay içenler taze nane yaprakları ya da karanfil gibi hoş koku veren bitkilerden, süt içenler ise bir tatlı kaşığı tarçından yararlanabilir. İftar ve sahur arasına 2 litre tüketilecek su, ağızda tükürük salgısını da düzene sokup, nefes kokusunu pozitif yönde etkiler. Limon, nefes kokusunun giderilmesinde etkili bir yiyecektir. İşlenmiş gıdalar ve aşırı baharat kullanımları terleme ve nefes yoluyla dışarı atıldıklarında kötü kokuya sebebiyet verir. Amerikan Diyetisyenler Birliği’nin yaptığı çalışmalar kefirin ağız kokusuna iyi geldiğini bildiriyor. İçerdiği probiyotikler sayesinde bağırsak florasını dengeleyip, sindirime yardımcı olmakla ünlenen kefirin, ağızda oluşan bakterilerin üremesini de engellediğini söylüyor. Sizlere iftardan 1-2 saat sonra 1 bardak kefir ve yanında bir avuç badem veya fındık tüketmenizi öneriyorum.