Agresif Fener bu turu geçer

Fenerbahçe’nin, Kadıköy’deki 2 gollü net galibiyeti ile Avrupa Ligi’nde Lokomotiv Moskova karşısında olağanüstü büyük bir avantaj elde ettiğini düşünüyorum.

Ama siyasi olayların dünya futboluna da karışacağını varsayarak, Lokomotiv Moskovalı futbolcuların tribünün desteğini arkalarına alarak maçın hakemine olağanüstü büyük baskı kuracaklarını zannediyorum.

Fener takımından; olaylar ne kadar saha içerisinde gerginlik yaşatırsa yaşatsın, kafalarına takmadan, psikolojik baskı yemeden rahat bir şekilde futbol oynamalarını bekliyorum.

Eğer maçın hakemi yanlış kararlar verip, futbolcularımızı strese sokarsa, bu maçtan bir nebze korkum var. Ama bu kadar tecrübeye sahip futbolcuları olan Fener’in bunun üstesinden geleceğini düşünürek, maçta tur atlama adına, sahada iyi bir performans sergileyeceklerini varsayıyorum.

Kulüp başkanımız Aziz Yıldırım’ın teknik direktör Pereira’ya Van Persie’i ilk onbirde oynamasından yana koyduğu tavır ve bu futbolcunun saha içindeki verilerini merakla bekliyorum. Allah rızası için bu maçlık da Van Persie gol atsın, goller attırsın ve takımına da olumlu bir katkı sağlamış olsun. Herkesin kafasında Van Persie vazgeçilmez.. Bana göre bugüne kadar performansı ile hiç de bunu göstermedi. Bu sefer göstersin diye bekliyoruz. Madem bu kadar vazgeçilmez, madem bu kadar international müsakabalara girip çıkmış önemli bir isim, o zaman göstersin kendini.

Fenerbahçe takım olarak 2-0 önde başlayacağı bu maçta kendi yarı alanına kilitlenir, Lokomotiv Moskova’ya üzerine davetiye çıkaracak pozisyonlar verirse o zaman “eyvah” derim. Kadıköy’deki futbolunu tekrarlarsa, futbolunu önde rakibine kabul ettirirse, agresif ve presli futbola özen gösterirse, o zaman bu maçı kazanır.