Ah o kafalar!

Son on yılda ülkemizdeki yaşanan gelişimin çok gerisinde kalan kulüp yöneticileri yüzünden futbolumuz yerinde saymaktadır. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, .F.Bahçeli Meireles’le ilgili; “Saç şekli böyle olanın, dövmeli olanın yapacağı hareket de budur” yorumunu rahatlıkla yapabiliyor. Hatta ona verilecek ceza “Türkiye hudutlarının dışına çıkarılma olmalıdır” diyerek raconu da kesiyor. Bakış açısına bakar mısınız; dövme yaptırdıysanız, saçınızı biraz farklı kestirdiyseniz siz toplum için saldırgan, küfürbaz, potansiyel tehlikesiniz. Başkan cahil desem değil, zeki biri de üstelik. Görüntülerde Portekizli oyuncunun hakem Halis Özkahya’ya tükürmesi de söz konusu değil. Yaptığı işareti kendi kültürüne göre yorumlamak lazım. Meireles “Dövmelerim ve saç şeklimle farklı bir tarzım var. Asla ayrımcı davranışlarda bulunmam” dedi. Yorumlananlar, bu tür marjinal tarzı olan insanların yapacağı hareketler değildir. Bir oyuncunun tarzına bakıp onu ötekileştirme çabasını eleştiriyorum.

Yine aynı başkan kendisinin ihmal, yanlış strateji uygulaması nedeniyle ayrılan Burak için ‘eşantiyon’ benzetmesi yapabiliyor. Bu nasıl bir nefrettir, bu nasıl bir kindir. O Burak sizde gol kralı olmadı mı? Rekorları kırmadı mı? Bu mudur Karadeniz insanının kadir kıymet, vefa duygusu. Olmadı Sadri başkan. Sizin gibi mert, delikanlı bir Karadenizli’ye bunlar yakışmadı.

Gelelim Aziz Yıldırım’a. İstifa etmiş teknik direktörünü 2. kez kararından döndürmek için uğraşıyor. Bence gidene dur denmez, Aykut hoca dönerse futbolcuların gözünde bütün ağırlığını yitirir. Olası olumsuz sonuçlarda bu kez hedefte Başkan Aziz Yıldırım olur. Yani Aykut Kocaman, Alex’ten sonra, Aziz Yıldırım’ı da gönderir gibime geliyor.Aziz Yıldırım F.Bahçe için çok büyük fedakarlıklar yapmış, önemli hizmetlerde bulunmuştur. Aykut hoca da adam gibi adamdır. Duruşu, hayata bakışı, efendiliğine kimse bir laf edemez. Aziz başkan F.Bahçe’deki eksikleri tespit etmiş, istifanın hemen ardından transfer yapacağını açıklıyor. Profesyonel kadrolarınızın, izleme komitelerinizin 2-3 yıldır takip ettiği, istatistiklerini tuttuğu futbolcu listeleri nerede. Yok! Çünkü kafalar hep eski Türkiye kafası. Ben yaptım oldu. Kap getir bir yıldız taraftar sussun! Türkiye hızla gelişiyor. Sayın başkanlar ya ayak uyduracaksınız ya da ahlar vahlar, yuhlar arasında gideceksiniz.