Ah Prandelli ah!

Pazar akşamı son yılların en önemli derbilerinden biri oynanacak. Daha şimdiden herkes derbiden başka hiçbir şey konuşmuyor. Beşiktaş, Konyaspor’a yenilerek şampiyonluk yarışından çekilince ortalık Galatasaray ile Fener’e kaldı. Bu maç aynı zamanda Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın da son derbisi olacak. Ünal Aysal’ın ayrılmasından sonra 6 aylık bir süre için göreve gelen Yarsuvat ve yönetimi, mali ve sportif açıdan gerçekten başarılı oldu. Sezon sonunda sarı-kırmızılılar şampiyonluğa ulaşırsa bunda en büyük pay, Hamza, futbolcular ve taraftarla birlikte günün 24 saatini Florya’da geçiren, sağlığını kaybetme pahasına bile olsa şampiyonluk için çalışan Abdurrahim Albayrak’ın olacak.

Tabi şimdiden atışmalar da başladı. Uzun süredir her türlü polemikten uzak duran Yarsuvat, G.Birliği kalecisinin yediği hatalı gol için çeşitli varsayımlarda bulunanlara gerçekten güzel bir cevap verdi. Başkan, “Kornerden gol yiyen Beşiktaş kalecisine minicooper mı gönderdik?” çıkışıyla, daha önce yapılan şikelere, hakem hatalarına ve özellikle G.Saray taraftarının federasyon ve medyanın bir bölümüne duyduğu güvensizliğe önemli bir vurgu yapmış oldu.

Bu maç Galatasaray için çok önemli ama Beşiktaş için de prestij açısından mutlak galip gelinmesi gereken bir 90 dakika. Kağıt üzerinde bakıldığı zaman sarı-kırmızılılar ağır basıyor. Bütün bir sezonun sonucu son bir 90 dakikaya bağlı neredeyse. Galatasaray, 3 puanla ayrılırsa Fenerbahçe’nin berabere kalması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Yani Galatasaray Rize’de maç öncesi tur atabilir. Beşiktaş’ın yenmesi halinde ise ortalık karışacak. Her şey son 90 dakikaya kalacak.

G.Saraylı futbolcuların bir çoğu bu tip ortamlarda daha önce de sahaya çıktı. Özellikle Melo, Sneijder, Muslera gibi uluslararası turnuvalarda oynamış, her türlü baskı altında top koşturmuş futbolcular fazla etkilenmeyecektir. Galatasaray’ın Türk futbolcuları ise bu şampiyonluğun gerek camia gerekse taraftar için ne kadar önemli olduğunun bilincinde. İnsan ister istemez Galatasaray sezona Prandelli yerine Hamza ile başlasaydı şampiyonluk için son maçı beklemesi gerekir miydi diye düşünmeden de edemiyor.