‘Ahali sağlam beyim!’

Lafı uzatmaya ve evirip çevirmeye gerek yok. Millet 1 Kasım seçimlerinde dedi ki:

Ey Türkiye!

Ben istikrarsızlık istemiyorum. Beş aylık siyasi krize son veriyorum. Siyasi istikrardan yana tavır koyuyorum.

Ey Cumhurbaşkanım! Senin yanındayım, seni başkan bile yapabilirim!

Ey Başbakanım! Sana güveniyorum, ülkeyi yönetmeye seni  diğerlerinden daha layık görüyorum.

***

Millet dedi ki:

Ey AK Parti! Hükümetlerinin başlattığı büyük projelerin devamını istiyorum.

Ey hükümet! 7 Haziran seçimlerinden sonra başlattığın PKK terörüyle mücadeleyi destekliyorum. Aman teröre göz açtırma. Eli silahlı tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlara devam. Beni terör örgütünün tehdidinden ve eylemlerinden koru.

Aynı şekilde  paralel yapıya karşı sürdürdüğün politikanın yanındayım. Paralel yapıya izin verme. Suçluları adalete teslim et, gözünün yaşına bakma.

***

Millet dedi ki:

Ey siyasi partiler! Unutmayın anahtar benim elimde ve kararı ben veririm!

Ey CHP! Vitrine koyduğun üç beş muhafazakar şahıs ve üç beş muhafazakar söylem CHP’nin milleti kucakladığını göstermez. Güven vermiyorsun.

Ey MHP! Ülke sorunları karşısında her teklife hayır dediğin ve sorumluluktan kaçtığın için seni uyarıyorum.

Ey HDP! Barış sürecinin mimarını hedefine koyup, “Seni  başkan yaptırmayacağız” diyerek havalara girme. Ülkenin başbakanına “mal l mal bakmak” gibi laflar edip sokak ağzıyla siyaset yapma. Büyük lokma ye ama büyük söz söyleme. Eğer Kürt sorunun çözmek istiyorsan cumhurbaşkanı ve AK Parti ile savaşı değil diyalogu tercih et. Terör örgütüne sırtını dayama, dış güçlere güvenme, Türkiye’nin partisi ol.

***

Millet dedi ki:

Ey siyasi partiler!

Seçimleri hep böyle yapın. Araç konvoylarıyla, yüksek volümlü propaganda yayınlarıyla ve bayraklarla flamalarla başımızı şişirmeyin ve çevreyi kirletmeyin. Siz projelerinizi ve vaatlerinizi anlatın biz sakin sakin düşünüp karar verelim.

Ey yeni meclis! 7 Haziran’da başlayan istikrarsızlık gibi bir kriz daha yaşamak istemiyorum. Ya başkanlık sistemine geçin ya da siyasi istikrarı sağlayacak yeni bir seçim kanunu hazırlayın.

***

Millet dedi ki:

Ey anket şirketleri! Benim adıma kamuoyunu yanıltıp durdun.. AK Parti’ye en fazla verdiğin oy yüzde 44 idi, kiminiz yüzde 40’lara kadar araştırma sonucu yayınladınız. Artık size inanmıyorum.

Ey Basın! Objektif olmadığın sürece sana da inanmıyorum.

Ey yabancı basın! Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı yaparak üzerimde kurmaya çalıştığın vesayeti reddediyorum. Ne Erdoğan’ı ne AK Parti’yi sana yedirtmem.

Ey İsrail ve destekçileri! Selahaddin Eyyubi geri döndü, haberiniz olsun!

***

Dün tam yazımı bitirmiştim ki Medeniyet ve Kültür Tarihçisi dostum Dursun Gürlek aradı. Seçimlerin herkese iyi bir ders verdiğini söyledi. Ziya Nur Aksın merhum böyle durumlarda dermiş ki: “Ahali sağlam beyim!”

Evet milletin akl-ı selimi ümmete de rahat bir nefes aldırdı.

Allah hükümeti de ahaliyi de istikametten ayırmasın!