ASALA’nýn nöbeti devrettiði 1984 yýlýndan beri Türkiye PKK terör örgütü ile mücadele ediyor.
Terör örgütleri sýradan þiddet örgütlerinden öte siyasi hedefleri olan yapýlanmalardýr. PKK, bölgedeki 4 ülkeden toprak koparýp bir devlet kurma planýnýn en önemli parçasýdýr. Binlerce insanýn ölümüne sebep olmuþ bir terör örgütüdür.
Türkiye yaptýðý üç askeri operasyonla Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen ikinci Ýsrail senaryosunu boþa çýkarmýþtýr.
Buna raðmen ABD, FETÖ’Yü koruyup kollamasý yetmiyormuþ gibi PKK’nýn Suriye koluna Suriye Demokratik Güçleri(SDG) adýný vererek meþruiyet kazandýrma çabalarýný sürdürmektedir.
Yani ABD teröre açýkça destek vermektedir!
Avrupa’nýn ABD’den pek farký olduðu söylenemez. Terör örgütü PKK’ya en büyük desteði Avrupa ülkeleri vermekte, teröristlere kucak açýp onlara mali ve siyasi destek saðlamaktadýr.
Ýnterpol kayýtlarýnda aranan binlerce teröristi Avrupa açýktan koruyup kollamaktadýr.
Suçlularýn iadesi anlaþmasýna ve binlerce delil gösterilmesine raðmen Avrupa teröristleri ne iade ediyor ne de yargýlýyor. Tam tersine koruyor, kolluyor, besliyor ve bölgeye gidip terör eylemleri yapmasýna yardýmcý oluyor.
HDP’nin tutuklu eski eþ baþkaný Demirtaþ da terör eylemlerini destekliyor, ‘PKK olmasaydý Kürtler olmazdý’ kabilinden sözlerle terörü aklýyor, terörist baþýnýn heykelini dikme vadinde bulunuyor, arkasýný terör örgütüne dayadýðýný açýkça söylüyor, militanlarýný isyana teþvik ediyor, 53 masum insanýn linç edilmesine sebep oluyor.
Doðal olarak da hakkýnda davalar açýlýp tutuklanýyor; delillerin çokluðundan sebep inceleme uzuyor; mahkeme kararý gecikiyor; dava vekilleri iç hukuk yollarýný tüketmeden AÝHM’e müracaat ediyor; AÝHM de ihlal kararý veriyor.
Tabiatýyla terörle mücadele eden yürütme, bu kararýn siyasi olduðunu Türkiye’nin terörle mücadelesini olumsuz etkileyeceðini söyleyerek itiraz ediyor.
Bence de bu kararýn uygulanmasý emperyalizmin üzerimize saldýðý terörle mücadeleyi olumsuz etkileyecek teröristlere ve siyasi destekçilerine cesaret verecektir.
Bu karar Avrupa’nýn teröre verdiði desteðin hukuk düzeyinde somutlaþmýþ halidir. Onun için AÝHM kararý eþittir teröre destek diyorum.
Bu karara sadece hükümet deðil, bu ülkede teröre karþý duran herkesin, her kurumun, her kuruluþun ve her oluþumun itiraz etmesi gerekir.
Ama birçok meselede olduðu gibi bu konuda da CHP bizi þaþýrtmadý. Terörü destekleyen Avrupa adýna kendi ülkesini tehdit etmeyi yeðledi.
Týpký Türkiye’nin S-400 alýmýna ABD ile birlikte ‘S-400’den vazgeçmeliyiz.’ dediði gibi; týpký Arap Birliði’nin aðzýyla, ‘Türkiye’nin Suriye’deki varlýðý meþru deðildir.’dediði gibi; týpký Yunanistan aðzýyla ‘Türkiye Doðu Akdeniz’i geriyor.’ dediði gibi; týpký Fransa aðzýyla ‘Türkiye Libya’da çizgiyi aþtý.’ dediði gibi; týpký FETÖ aðzýyla ‘Türkiye IÞID’e silah gönderiyor’ dediði gibi; týpký Ermenistan aðzýyla ‘Türkiye Karabað’a cihatçý gönderiyor’ dediði gibi AÝHM kararýnda da Türkiye’nin yanýnda deðil karþýsýnda durarak ve kendi ülkesini açýkça tehdit ederek teröre destek mahiyetindeki kararý savundu.
27 Aralýk 2020’ de Prof. Dr. Kemal Üçüncü’nün Oda TV ‘de yazdýðý gibi, bu politikasýyla CHP emperyalizme hizmet etmektedir.
Ýðneyi kendimize batýracak olursak, Türkiye gerek imzaladýðý sözleþmeler gerekse anayasanýn 90. Maddesi mucibince AÝHM kararlarýný iç hukukun üstünde tuttuðunu kabul etmiþtir.
Teröre vereceði desteði bir kenara býrakarak konuya bakacak olursak AÝHM kararýný Türkiye’nin uygulamasý gerekir.
Doðru, doðru ama teröre destek sonucu çýkacak bir karara Türkiye’nin itiraz etmesi ve direnmesi de o kadar doðru ve gereklidir.
Uzmanlarýn açýklamasýndan anlýyoruz ki bu kararýn uygulanmamasý CHP’nin iddia ettiði gibi Türkiye’yi mahvetmeyecektir. Uygulanmamasý halinde Türkiye’nin baþýna silah dayatýlmayacaktýr. Ýspanya ve Yunanistan’ýn da benzer kararlarý uygulamadýðý bilinmektedir. En fazla Avrupa Bakanlar Konseyi toplanacak ve kararýn uygulanýp uygulanmayacaðýný sorgulayacaktýr.
Türk yargýsý da o zamana kadar gereken adýmlarý atacak/atmalý ve AÝHM kararýný anlamsýz kýlacak hükmü verecektir/vermelidir.
Cumhurbaþkanýnýn Avrupa ile iliþkileri geliþtirme mesajý; 2021 yýlýnýn hukuk reformu yýlý olacaðýný ilan etmesi, Türkiye’yi haksýz konuma düþürecek bir uygulamaya izin verilmeyeceðinin iþaretidir.
Evet uzun tutukluluk yargýmýzýn en önemli sorunlarýndan biridir.
Ama terör de ülkenin güvenliðini tehdit eden en önemli sorunlarýn baþýnda gelmektedir.
Ve teröre destek verecek her adýma Türkiye bir þekilde engel olmak zorundadýr.
Hülasa, AÝHM kararý da terörle mücadeleyi olumsuz etkileyecek bir karardýr ve dahi teröre destekle eþ anlamlýdýr!
Türkiye itirazýnda yerden göðe kadar haklýdýr.