Aile dizilerinin dönüşü

Küçük Ağa’nın ilk bölümünün ardından aile dizilerinin yükselişine şahitlik ederiz diye yazmıştım. Kahin olmaya gerek yok bunu bilmek için. Seyirci iki tür dizi sever. 

Biri, insanların başına gelenleri görüp kendi hayatındaki kötülükler daha az diye için için sevindiği dramı ağır dizilerdir diğeri de kendi hayatındakilerin herkesin başına gelebildiğini gören, romantik-komedi tarzı aile dizileridir. Türk televizyonları romantik komedi dizileri daha önce de denedi ama istisnalar dışında başarı sağlayan bir iş olmadı. Şimdi ibre yeniden romantik komedi aile dizilerine dönüyor, aslında iyi de oluyor.

***

Yakında Atv’de ekrana gelecek olan Diğer Yarım bu kategoride yeni bir soluk olur mu? Konusuna bakınca olmaya aday ama senaryo tek başına yetmez. Oyuncu kadrosuna bakınca İpek Tuzcuoğlu ve Orhan Kılıç adlarını gördüm. İpek Tuzcuoğlu’nun oyun gücünü Asmalı Konak’tan, komedi başarısını Dürüye’nin Güğümlerinden biliyoruz. Orhan Kılıç, çok işte, çok farklı karakterlerde karşımıza çıktı. Elvada Rumeli’den başlayıp Aşk Bir Hayal’e ve oradan da Sağır Oda’ya kadar bir sürü dizi sayabiliriz. Yani un ve şeker var, yapımcı NTC’nin dizi tecrübesi de yağ olsa buradan iyi bir helva çıkması mümkün. 

***

İyi helva her zaman başarıyı garantiler mi? Show Tv’de iyi sayılabilecek diziler genel seyredilmeme probleminin kurbanı oluyor. Canım Ailem harika bir romantik komedi örneğiydi karşısında Yaprak Dökümü olduğu için hiç birinci olamadı. Yani iyi dizileri doğru günde seyirciyle buluşturmak da çok önemli ve burada da iş kanal yönetimlerine düşüyor. Küçük Ağa’nın karşısına aynı tarz bir dizi koymak yerine başka bir gün başka bir boşluk bulmak gerekir. İşin bu kısmına da Atv’yi yönetenler karar verecekler. 

***

Peki yaz sezonunda aile dizisi furyası devam eder ana sezon yine dramlara kalır mı?  Olabilir ama eksik kalan dram değil daha çok Ezel tarzı işler galiba. Seyirciyi biraz daha heyecanlandıran biraz daha bulmaca çözdüren dizilere de ihtiyaç var.

Atv’de erkana gelen Son ve Star Tv’de ekrana gelen 20 Dakika, Ezel kadar başarılı olamadı, iyi denemelerdi ama Ezel’in hikayesi daha zengin daha gel-git’lerle doluydu. Diğer Yarım’a dönecek olursak, hikayesinin kapsa- ma alanı da geniş, tarz olarak da boşluk olan bir yerden giriyorlar.

Nasıl olacağını birlikte göreceğiz...