AK Parti’de iç muhasebe başladı mı?

İstanbul sonuçlarına ilişkin kavga bitmedi. İtirazlar, yeniden sayımlar vesaire bir kaç gün daha gider. Söz konusu yargısal süreç kendi mecrasında devam ederken bir kenardan da 31 Mart değerlendirmesi sağlıklı biçimde yapılıyor mu peki? Pek emin değilim. İşin çalınan oylar, hatalı birleştirme tutanakları vesaire kısmı tamam. Peki misal sayım bittiğinde AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı kaç olacak. 8 puan olur mu mesela? 2014’te öyleydi. Oysa şimdi, ya CHP adayının kazandığı açıklanacak ya da Binali Yıldırım kazanırsa üç-beş oy farkla kazanacak. Peki bu tablo, partinin ağır bir özeleştiri yapmasını gerektirmez mi? Bugün yaşananları tek başına ‘oylarımız çalındı’ diye anlatmak elbette mümkün. Fakat gerçek sadece bu kadar mı? Yani bu sandık manipülasyonu olmasaydı çok mu fark olacaktı? Bırakın YSK işini yapmaya devam etsin. AK Parti de kendi içindeki arızalı alanlarla yüzleşsin. Herkes nerede/nasıl bir hata yaptığının aslında farkında. Ev ziyaretleri diye partililerin evlerinde çay sohbetleri yapan, vatandaşla buluşuyoruz diye STK başkanlarıyla gün geçiren, twitter’a selfie koyacak kadar esnaf dolaşanlar kimlerse kendilerini biliyor olmalılar. Erdoğan’dan beklemesinler bence. Kibarca sorumluluklarını kabul edip müsaade istesinler. Ama isteyemezler. Çünkü sahip oldukları güç o koltukla geldi onlara. Tayyip Erdoğan yüzde 53 aldı. Liderlikte sorun yok anlayacağınız. Ama başka yerlerde problem var… Neşter gerektiren.. 

 

Hopa’nın yeni belediye başkanı belediye hoparlöründen Mozart dinletirse

Hopa belediyesini kazanan CHP’li Taner Ekmekçi, belediyenin hoparlörlerinden vatandaşa Mozart dinletmiş. Manzarayı görünce eskilere gittim. 28 Şubat’ın en şedit günleriydi.  Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasının konserinde, Beethoven’ın 9. senfonisi sonrası sahneye fırlamış ve“İşte Çağdaş Türkiye bu” diyerek orkestrayı ve dinleyenleri selamlamıştı. O zamanki Hıncal Uluç bu konseri anlatırken;“İrtica iktidara oturmuş, irtica başını almış gideceğini sanırken, çağdaş Türk insanı tepkisini en çağdaş yöntemle göstermek için yanıp tutuşuyordu” demişti. Aradan geçmiş 20 sene. Hıncal Uluç bile değişmiş fakat klasik batı müziğiyle mesaj verme geleneği değişmemiş anlaşılan. Hopa belediye Başkanı iyi yapmış belediye hoparlöründen klasik müzik dinleterek. Fakat yarın (bir sonraki seçimde) sandıktan AK Parti çıkarsa ve çakarsa hoparlörden bir Neşet Ertaş-Gönül Dağı, alınmaca/gücenmece olmasın.. 

 

Oy vermeyi bilmeyen seçmen hangi partide acaba?

Gazeteci Hakan Aygün AK Parti seçmeni için demiş ki,  ‘Genelde cahil ve oyunu kullanmayı beceremiyor.’ Bunu CHP siyasetini yüceltmek için söylediği anlaşılıyor. Hangi CHP? Seçmen kaydı olmadığı için referandumda kendisine oy kullanamayan Kılıçdaroğlu’nun başında olduğu CHP. Hangi CHP?İstanbul kongresinde iki başkan adayının da il delegesi olmadıkları için kendilerine oy veremedikleri CHP. Hangi CHP? Cezaevindeki Tuncay Özkan’ın bağımsız seçimlere girmesini protesto etmek için bir oy bağımsız adaya bir oy CHP’ye basarak oyları geçersiz hale getirmeyi başarmış olan seçmenlerin olduğu CHP. Hangi CHP? Antalya'da milletvekili adayları için yapılan önseçimde Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın oyunun geçersiz çıktığı CHP. Hangi CHP biliyor musunuz? Genel başkanının, seçmenin eleştirilerine karşı ‘tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz’ dediği CHP…