AK Parti'nin muhalefeti konuşmaya vakti var mı?

Muhalefetteki hercümerci görüyorsunuz değil mi; erken seçimin açıklanmasının üzerinden bir hafta geçti ama hâlâ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına bir rakip çıkartamadılar. 

Biliyorlar, bir atımlık barutlarının olduğunu. Barutlarının nemli olduğunun da farkındalar. Menşei de yerli değil. Eh, hâliyle de er meydanına çıkmakta çekimser kalıyorlar. “Önden siz buyurun” diyerek birbirlerine yer göstericilik yapıyorlar lâkin ellerindeki fenerin pili bitmek üzere!.. 

Bu saatten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına kimi çıkartırlarsa çıkartsınlar pek de etkisinin olamayacağını düşünüyorum. Erken seçimin açıklanmasının ardından birkaç gün içinde aday çıkartsalardı biraz da olsa şansları olacaktı. Şu anki manzara, muhalefet açısından seçmene pek de güven vermiyor. Halk arasında “Bir aday çıkartmayı bile beceremediler bir de ülkeyi mi yönetecekler” şeklinde mırıldanmalar başladı bile. Anlaşılan o ki “Seni başkan yaptırmayacağız” diyenler Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacaklar!.. 

Muhalefetin bu hâline şaşmıyorum da Ak Parti’nin, ne yapacaklarını bilememenin telâşıyla sağa sola koşuşturan muhalefeti ciddiye alıp art arda açıklama yapmalarına şaşıyorum. Herkes kendi çapında, kendi meşrebince hamleler yapacaktır. Bundan tabiî bir şey de olamaz. Muhalefetin hamlelerine karşı Ak Parti’nin gereğinden fazla gösterdiği tepkiler muhalefetin anlamsız hamlelerine bile bir mânâ katıyor. Sosyal medyada Ak Parti’yi destekleyenlerin birbirinden uçuk mesajları da bu hâle tuz biber ekiyor! 

“Muhalefet şunu yapmış bunu yapmamış”ı sürekli anlatmak yerine, evet bunları da anlatmak gerekiyor ama hakkı ne kadarsa o kadar, halkımıza 15 Temmuz’u neden yaşadığımızı anlatmalıyız. Oldukça sade bir şekilde. Ve halkımızın 15 Temmuz gecesi yazdığı destana Hak ve halk düşmanı güruhu ortak etmemeliler! 

Bugün Ak Parti’nin rakibi Ak Parti’dir. Geçmişte her seçimde Ak Parti’ye oy verip de 24 Haziran’da oy vermeyi düşünmeyenler, muhalefetin saçma sapan hamlelerinden etkilenip de Ak Parti’ye oy vermeyecek değiller! Kendi zaviyelerden Ak Parti’de gördükleri eksiklikler, hatalar sebebiyle oy vermeyecekler. İşte Ak Parti’nin derdi bu kardeşlerimiz olsun. İki ay gibi kısa bir zaman diliminde, Ak Parti seçmeni olup da şimdi neden partiye oy vermeyi düşünmedikleri araştırılıp hemen çözüm yolu bulunmalı. Görüldüğü üzere muhalefeti konuşmaya pek vakit yok!..