‘AK Parti’ye karşı cephe şart!’

CHP sözcüsü bayan öyle buyurmuş! Çözüm ve özgür bir Türkiye için AK Parti’ye karşı  HDP’ye işbirliği teklif ederek demiş ki:  “AKP sayısal çoğunluğa sahip, doğru ama öncelikle tüm partilerin bir muhalefet cephesi açılması gerektiğini anlaması gerekiyor. El kaldırarak Meclis’te önerdiğimiz örneğin mutabakat komisyonunu reddedebilirler. Ama o komisyonun önemini ve çözüm için gerekliliğini sadece CHP değil diğer partiler de söylerse her şey daha farklı olur. “

***

Bu ifade her şeyden önce milli iradeye sayısal çoğunluk diye saygısızlık etmektir. Halkı küçüksemektir, adam yerine koymamaktır!

Ayrıca bir partiye karşı diğer tüm partileri cephe olmaya teşvik etmek kelimenin tam anlamıyla ötekileştirme, kutuplaştırma ve bölme politikasıdır.

Evet cephe açma söylemi bölücülüktür, ötekileştirmedir ve kutuplaştırmadır.

Daha bir sene önce 14 parti ile bir araya gelerek çatı aday gösterip oluşturdukları cephede büyük bir bozguna uğramadı mı bunlar?

***

Meclisteki dağılıma bakıldığında bu söylemin ne kadar anlamsız ve mantıksız olduğu da rahatlıkla görülebilir.

AK Parti 317, CHP 133, HDP 59 ve MHP 40 vekil ile temsil ediliyor. Meclisteki tüm muhalefet partileri eksiksiz oylamaya katılsa 232 oyda kalır. 317 karşısında 232’nin bir başarı elde edemeyeceğini biliyor.

Bunu da söylüyor ve diyor ki, “El kaldırarak Meclis’te önerdiğimiz örneğin mutabakat komisyonunu reddedebilirler. Ama o komisyonun önemini ve çözüm için gerekliliğini sadece CHP değil diğer partiler de söylerse her şey daha farklı olur. “

***

Aynı tekebbür devam ediyor. “El kaldırarak reddedebilirler!” ifadesi aşağılayıcı küçümseyici ve üstenci bir söylemdir ve millet adına kalkan o ellere dolayısıyla millete saygısızlıktır.

Bu yaklaşım demokratik bir tavır olmayıp tamamıyla baskıcı bir zihniyetin dışa vurmasıdır!

Ayrıca “sadece CHP değil diğer partiler de söylerse her şey daha farklı olur”  ne anlama geliyor? Nasıl farklı olurmuş anlayan var mı?

Zaten bütün partiler AK Parti’ye muhalefet etmiyor mu?

***

CHP yıllardır vesayet güçlerine dayanarak siyaset yaptığı için halktan koptuğunun ve bu yüzden sandıkta kaybetmeye mahkûm olduğunun hâlâ farkına varmış değil. Hâlâ halkın yarısının oyunu almış partiye cephe açma çağrısı yaparak oy devşirmesi gereken kitleyi ötekileştirme politikası takip etmektedir.

Hani bazıları diyor ya AK Parti toplumu kutuplaştırdı.

Aslında gerçek tam tersi. Toplumu kutuplaştıranlar başta CHP olmak üzere halkın değerlerine tepeden bakıp halkı aşağılayanlardır.

***

Hakkını yemeyelim Kılıçdaroğlu bir ara halkla bütünleme adına çarşaflılara rozet takacak kadar radikal adımlar attı.

Ama bu adımlar Müslüman müşteri çekmek isteyen Levantenlerin dükkânlarına besmele levhası asması gibi inandırıcı olmadı. Milleti kandırmaya yönelik olduğu bizzat vekil yapılan müftü tarafından ifşa edildi!

Şimdi parti sözcüsü bayan CHP’nin gerçek yüzünü göstermekte tereddüt etmiyor ve HDP ile birlikte cephe açma çağrısında bulunuyor!

***

CHP’nin AK Parti’ye karşı HDP ile işbirliği ve bütün partileri cephe oluşturmaya çağırması CHP’de olumlu anlamda hiçbir değişikliğin olmadığını göstermektedir.

Bu çağrı CHP’nin çaresizliğini ve tükenmekte olduğunu gösteren bir acziyet tezahürüdür. DNA’sındaki halka tepeden bakma özelliğinin hâlâ devam ettiğini gösterir.

Bundan da AK Parti zarar görmez tam tersine daha da güçlenir!