Ak teşkilatlar ve temayül!..

AK Parti teşkilat kademeleri, 28 Şubat-01 Mart 2015 günlerinde, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak için müracaat eden aday adaylarını değerlendirmek üzere tüm yurtta temayül yoklamaları yapacak. 

Temayül; meyletme, yönelme, muhtemeller arasından tercih etme manası taşıyor.

Bu hafta sonu bütün yurt sathında parti ana kademe yönetim kurulları, belediye başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolu yönetim kurulları, mahalle başkanları olmak üzere sandık başlarında toplanıp görücüye çıkan aday adaylarını kendi pencerelerinden değerlendirip; en faydalı olacağına meyl ettiklerini listelerde sıralayacaklar ve seçimlere giden yolda çok önemli bir karar merhalesi daha kat edilmiş olacak.

Milletin siyasi, ekonomik, ahlaki manada geleceğini şekillendirecek, onurunu koruyacak, başta TBMM olmak üzere, ulusal ve uluslararası bütün platformlarda milli bilinç, vatan/millet aşkı ve yeniden büyük merhamet medeniyeti tasavvuruyla temsil vazifesini ifa edecek milletvekilleri, 7 Haziran’da milletin önüne çıkabilmek için geçmeleri gereken bir önemli bir sınavı daha yaşamış olacak.

Ak teşkilatlar; ferasetiyle, geçmiş dönemlerde olduğu gibi milletin vekâletini suiistimal edip derin lobi ve yapılanmaların vekilliğini üstlenerek ülkenin dibe vurmasına vesile olanları değil, kabiliyeti doğrultusunda gecesini gündüzüne katarak, gerekirse anası, babası, çoluk çocuğunun vaktinden kısıp milletine tahsis edebilecek fedakâr, cefakâr millet adamlarına meyl edip yolunu açacak.

Ak teşkilatlar, sadece ülkenin ve içinde hayat süren vatandaşların geleceğini değil, medeniyet coğrafyasında ve başka coğrafyalarda uzun yıllardır inim inim inleyen mazlumlar için de meyl etmiş olacaklar.

Dünyanın ezen/ezilenler olarak ikiye ayrılmış durumda olduğunu ve ezen sömürgenlerin güç kullanarak adaletsizce hüküm sürdüğünü hepimiz gayet iyi biliyoruz.

İnsanlığın kaynaklarını, bir kişiye dokuz, dokuz kişiye bir pul anlayışıyla taksim edip gasp eden, görece mutlu azınlık sömürgenler o kadar rahatlar ki gizlenmeye bile ihtiyaç duymuyorlar.

Kurdun bile yapmayacağı bir taksimle, bir pulu paylaşmaya mahkûm olan dokuz kişi de apaçık zulüm ve açlık içerisinde hayatsa hayat sürmektedir.

İnsanlık tarihinin en feci dengesizliklerinin yaşanmakta olduğu günümüzde, bütün umutların BM’de “dünya 5’den büyüktür” diye haykıranların üzerinde yoğunlaştığını en iyi fark eden ve bunun için mücadele eden Ak teşkilatlar, şüphesiz temayül sorumluluğunu da en iyi bilenlerdir.

Tarihte dengeyi sağlayarak adaletin tesis edilmesinde büyük roller üstlenen merhamet medeniyeti çocukları, insanlığın tek ve son umudunu heba etmeyecek tercihler yapacaktır.

Siyasi tarihimizde “Güneş Motelleri” olayı olarak bildiğimiz, Cumhuriyet Halk partisinin kirli tekliflerle Demirel’in AP’sinden aşırdığı milletvekilleri ile şekillenen vesayetçi hükümetleri hatırlarından çıkartmadan meyl edecek, Ak teşkilatlar.

Milletin huzuruna AK Parti markasının güvencesi ve himayesinde çıkarak, oy talep edip seçildikten sonra o milli iradeye ihanet edip, iradesini, otorite olarak İzrail’i kabul eden Amerikalı Hodja’nın iradesine bağışlayan “tuzluk”ları unutmadan meyl edecektir, Ak teşkilatlar.

Ak teşkilatlar, bir yandan kendileriyle gece gündüz demeden, yıllardır kol kola yürüyen teşkilat menşeli adayları tercih ederken, TBMM grubunda ve icra organı hükümetin ihtiyaçlarını da göz önüne alacak, akademik, bürokratik ve entelektüel camialarda millet hesabına gayretleriyle tebarüz etmiş adayları belirlemede de isabetli davranacaktır!..

Hayırlı olsun!..