Akan kanın asıl sorumlusu sizin gibi ittihatçı artıklarıdır

Kandil alenen ve resmen “devrimci halk savaşı” başlatıyor.

Asker ve polis şehit ediyor. Yol kesiyor. Haraç topluyor. Dağa adam kaçırıyor. Şehirlerde kan kusturuyor.

Öcalan’ın 2013 Nevruz’undaki çağrısına rağmen silahları acımasızca konuşturuyor. Silahlarıyla sadece bölgede değil büyükşehirlerde yaşayan Kürtler üzerinde de silahlı bir vesayet rejimi kurmak istiyor. Kendisinin yöneteceği bir kantonal bölge olsun istiyor.

Seçim sürecinde tehditle oy devşiriyor. Sonrasında HDP’nin oy oranıyla daha şımarıklaşıp silaha sarılıyor. Çözüm sürecini sonlandırdığını kendileri açıklıyor.

Karasu’ların, Bayık’ların, Kalkan’ların, Bese Hozat’ların onca açıklamaları orta yerde dururken o Paşa torunu Erdoğanfobik kalemler “savaşın sorumlusu” olarak Erdoğan’ı ilan etmekten kaçınmıyor. Hem de büyük bir küstahlıkla. PKK’dan daha PKK’cı, Kandil’den daha Kandilci bir dille yaptıkları açıklamalar Demirtaş’a bile rahmet okutturuyor.

Bunların kaffesi Paşa torunu. Topu Türk asıllı... Demek ki sorun “Kürt Selahattin”den kaynaklanmıyor sadece. Asıl beyaz seçkinci bu Türk asıllı Paşa torunlarından kaynaklanıyor.

Bunları iyi tanımalı...

***

Bunlardan biri Cengiz Çandar’dır.

Çandar, Osmanlı hanedanına hizmet eden güçlü bir ailenin torunu. Yönetim katında bulunmasına rağmen o ailenin nasıl bir ihanet içinde olduğunu tarih kitapları yazar. Merak edenler bu “ihanetçi gen”in asıl sebebini arşivlerden çıkarıp bulabilir. “Biz varsak Osmanlı vardır. Osmanlı ancak bizimle var olabilir” anlayışını Çandar’ın atalarından nasıl devşirdiğini basit bir mukayeseyle herkes çıkarabilir zaten.

Bu ülke bir tek Çandar’ın aklıyla idare edilirse iyi yönetilebilir! Allah bütün aklı ona vermiş! Erdoğan ülkeyi yönetirken veya “Kürt meselesi”ni çözerken mutlaka Çandar’ın aklına müracaat etmeli!

Aksi takdirde... Neyse kesiyorum, lafın tamamı akıllıya denmez...

Çandar yakınlarda alenen şunları yazdı: “Savaşın asıl sorumlusu Erdoğan’dır. O’nun politikaları bu savaşı doğurdu. PKK misilleme hakkını kullanıyor.”

Gördünüz mü? Sadece Demirtaş’ı “cici çocuk” olarak görmüyorlar, asıl PKK’yı “cici örgüt” olarak görüyorlar.

***

Hasan Cemal... İttihat Terakki’nin üç meşhur paşasından biri olan Cemal Paşa’nın torunu... Eli kanlı diktatör, zulümle özdeşleşmiş bir kibir abidesinin torunu... Kendisinin kibri ve küstahlığı da bu genlerden geliyor... Her dönem darbeleri destekledi... PKK’ya en ağır eleştirileri ve suçlamaları herkesten önce o getirdi. “Terörist” kelimesini hiç ağzından düşürmedi. Şimdi herkesten daha fazla demokrat ve liberal... Şimdi PKK’dan bile daha fazla PKK’cı... Kandil’den çok Kandilci...

Bu eli kanlı diktatörün torunu genlerinden gelen büyük bir kibir ve küstahlıkla şöyle diyor: “Akan kanın asıl sorumlusu, Saray’daki Sultan’dır.”

Erdoğan’ın seçim sonuçlarını beğenmediği için böyle bir savaşa zemin hazırladığını söyleyebilecek kadar alçaklaşabiliyor.

***

Mehmet Altan... İttihatçı Hasan Paşa’nın torunu... Bir dönem Erdoğan’ın da gözdesiydi... O da Çandar gibi ülkenin kendi aklıyla idare edilmesi gerektiğine inanan bir beyaz seçkinci gene sahip... Kaç zamandır Erdoğanfobik bir anlayışın temsilcisi... Ağabeyi Ahmet Altan gibi kendisi de Erdoğan’ın nasıl büyük bir devrimci lider olduğunu anlatır dururdu... Ama şimdilerde koyu bir Erdoğanfobik... Çandar ve Cemal ile aynı zihinsel/sınıfsal familyaya mensup.. Tek amacı var: Erdoğan’dan bu ülkeyi kurtarmak!

Altan’ın şu mealdeki sözlerini kaydedin: “Erdoğan’dan kurtulmamız için iç savaş cehenneminden geçmemiz lazım.”

***

Kandil’i kişisel intikamları için kullanıyorlar. Bunun için şeytanla bile işbirliği yapmaktan kaçınmazlar. Çünkü egoları her şeyin önünde gelir. Kendilerini yaşatmak ve önemsetmek için ellerinden gelen her tür kötülüğü yaparlar. Erdoğan devrilsin diye Türkiye’nin bir kan deryasına dönüşmesini bile isterler. Hasan Cemal silahların bırakılma ihtimali belirdiğinde soluğu Kandil’de aldı. PKK yöneticilerine ısrarla “Erdoğan’a ve AKP’ye güvenmeyin. Öcalan şu an rehin durumda. Sakın silahlarınızı bırakmayın” mealinde telkinlerde bulundu. “Rojava”ya koştu. “Rojava devrimi” üzerinden yazılar döşendi. Aynı şeyi Çandar da yaptı, Altangiller de...

Bunlar PKK’nın iplerini elinde tutan güç odaklarıyla da ilişkili isimler aynı zamanda... Ne kadar Erdoğan/AK Parti düşmanı çevre varsa hepsiyle dostlar... Şimdi PKK silah konuşturuyor... Bu Paşa torunları kalkıp Kandil’e bir tek laf etmiyor. Ama Cumhurbaşkanımız için terbiyesizce laflar ediyorlar.

***

İnanın Demirtaş kalkıp Kandil’e “Silah bırakın!” çağrısında bulunsa, Kandil’dekilerden önce bunlar ağzının payını verir. Çünkü yoksul kesime mensup Demirtaş’ları yoksul kesimden gelen Erdoğan’ların üstüne sürerek, yoksul Kürt ve Türk kanının dökülmesini sağlayarak kaybettikleri eski iktidarlarını yeniden elde etmeye çalışıyorlar.

Akan kanın asıl sorumlusu sizlersiniz! Bir de işbirliği içinde olduğunuz o malum güçler!