Akçay’ın eseri

Trabzonspor kalesinde ikinci golü yediğinde Trabzonsporlu sporseverler daha oturma düzenini alamamıştı bile. Ben Balıkesirspor futbolcusu olsam ve sahaya çıktığımda karşımda rakibinle dalga geçer gibi çıkarılan bir kadro görsem yapılan hareketi kendime hakaret görür ve iki misli daha ciddi oynarım. Durum da aynen böyle oldu. Halbuki bir gün evvel Galatasaray maçı taze örnek olarak ortada duruyordu.  Trabzonspor’un asıl kadrosu futbol olarak ne oynuyor ki sen yedek ağırlıklı kadro ile sahaya çıkıyorsun?

Mustafa hoca, güzel kardeşim, kafan nerede bilmiyorum ama 7 defa lig şampiyonluğunu kazanmış, yüzlerce kupası olan büyük Trabzonspor’un hocası olduğunu hala anlamadın herhalde!

Trabzonspor yenilir ama adam gibi yenilir. Ama ne hikmetse bu sezon yenilirken de, yenerken de maç sonunda utanılır bir durumda oluyoruz. Bugüne kadar kadro, kadro, kadro dedik durduk ama biraz haksızlıkta yaptık. Kadro doğru kurulursa bu ligde çok da iş yapar. İlk yarı 3-1 bitince ne acıdır maç bitsin de gitsek durumunu gözlediğimiz bir ikinci yarı başladı. Mustafa hoca bir tek Zeki değişikliği ile Bosıngwa’yı sağa, Kadir’i sola çekerek savunmayı toparlayabilirdi. Ama yapamadı!!

Olcan’a yazık oluyor, çok formda asıl dinlenmesi gereken o ama Olcan yine tam mesaide. Göz göre göre, bağıra bağıra erken veda bu da tamamen Mustafa hocanın yanlış kadro tercihleridir.

İnşallah camia bundan ders alır.. İnanın bu şekilde devam edersek ki öyle gözüküyor böyle facialar çok yaşanır.

Balıkesirspor’u ciddiyetinden ve futbola olan sadakatinden dolayı tebrik ediyorum. Kupanın dışına itilen Trabzonspor’un neler kaybettiğini yetkililer zaman geçtikce daha iyi anlayacaktır.

Bazıları seyrederken para kazanıyor, bazıları da seyretmek için para veriyor. 1461 kalecisi Fatih, yani hocasını yukarıya taşıyan başarının mimarı olan kaleci nerede? Maç sonunda, “Üç kulvarda zorlanırdık, üzüntülüyüz. Taraftarımızı üzdük ama telafi edeceğiz (bunu diyemiyecek çünkü telafisi yok) falan filan...” diyecekler.. Alıştık artık..