Akıllar başlara biraz geç geldi

Fatih Terim kadroda üç değişiklik yapmıştı. Caner’in yerine İsmail,  Hakan Çalhanoğlu’nun yerine Emre Mor’u oynatan Terim’in, Arda’yı içeri çekerek onun yerine Volkan Şen’i oyuna oyuna sürmesi çok mantıklıydı. Kısa pas oyunu yerine, öne daha hızlı koşularla gitmeyi uygulamak taktik açıdan doyurucuydu bence.

Öncelikle millilerimizden başlayacak olursak, İspanya karşısında savunmada vasat bir performans gösteren ve stoper orijinli olmayan Mehmet Topal, dün gece tekrar savunmada Fatih Terim’in tercihi oldu. Önceki 2 karşılaşmanın tam aksine farklı bir sistemde sahada olan millilerimiz, 3. bölgede oyuncu değişikliklerine gitti. Sağda Emre Mor solda  ise Volkan Şen tercihleri mantıklı hamleler oldu. Millilerimiz hücumda etkili oldu fakat bir o kadarda savunma bölgesinde sorun yaşadık. 10. dakikada kazandığımız top sonrası sağ kanattan Arda’nın pasında Emre Mor ile hızlı hücuma çıktık. Ceza alanında Emre’nin ortasında Burak kendine iyi alan yarattı ve yaptığı ayak içi vuruşla millilerimizi 1-0 öne geçirdi. Rakibin set hücumunda sergilediğimiz oyun anlayışına devam ettik. Burak hariç takım halinde kendi yarı alanımızda bulunduk ve kazanılan topları Burak ile buluşturmak istedik. Karşılaşmanın 2. köşe vuruşunu da Çekler kullanırken Sivok’un arka direğe yakın kafa vuruşu direkten döndü, yüreğimiz ağzımıza geldi. Soyunma odasına 1-0 önde gittik. Golü attıktan sonra yaklaşık 30-35 dakika oyun üstünlüğü tamamen Çekler’e geçti, rakibimiz devre sonuna kadar bunu korudu. Çekler’e 8 gol pozisyonu vermemiz kötü olan tarafımızdı. Emre Mor’a ayrı bir sayfa açmalıyız. Çok çabuk adam eksilten her an tehlike yaratacak müthiş bir oyuncu geliyor bence dünya futboluna.

Çekler 1-0 geride olduklarından mutlak gol bulabilmek için takım olarak öne çıktıklarında arkaya Emre Mor’a, Volkan ve burak’a atılan toplarla etkili olduk. Emre Mor’un kaçırdığı fırsattan sonra 70’te Selçuk İnan’ın kestiği topu Burak indirdi, Mehmet Topal Ozan’ın önüne bıraktı. Bu oyuncu da farkı ikiye çıkardı. Milli Takım Çekler önündeki futboluyla beğeni kazanırken “Daha önceleri neredeydiniz” dedirtti.