Akıllar kupada ya alamazsan!

Galatasaray haftalardır kazanamıyor. Sarı-Kırmızılılar psikolojik ve mental olarak çökmüş durumda. Düşünün ki, 3 Ekim 2015 tarihinden bu yana deplasmanda maç kazanamayan Galatasaray’ım ne hallere düşmüş.

İki takımın Antalya’daki mücadelesinde ilk yarı iki dünya yıldızı Eto’o ve Podolski’nin (Diego’ya çarpan) golleriyle 1-1 eşitlikle kapandı. Ligde 6 maçtır kazanamayan, bireysel ve takım performansı çok kötü bir Galatasaray oluşmasında bence en büyük etken, takımı yönetim ve teknik heyet değil, içeriden bir kaç futbolcunun yönetmesi. İşte bu da sonu hazırlayan en büyük etken bence.

Düşünün ki, Sneijder ve Selçuk İnan, Fenerbahçe maçında banko oynuyorlar. Antalya maçında her ikisi de yok. Akıllar ve fikirler Çaykur Rizespor ile oynanacak kupa maçında. Ya kupayı alamazsan! Bir de ligi 4. bitiremezsen yandı keten helva durumu bekliyor biz Galatasaraylılar’ı...

Galatasaray savunması Fenerbahçe maçında gol yemeyerek bu sezon 6. kez kaleyi kapatmıştı. Ancak Antalya maçında da yine pozisyon hataları, adam kaçırmalar devam etti. 50.dakikada Eto’o’nun, Hakan Balta ile mücadelesinde ceza sahası içinde yerde kalması bana göre penaltıydı. 3 dakika sonra Eto’o’nun eliyle düzeltip kafayla attığı golde yine hakem ve yardımcıları uyudu. Bu hakemlerle bu ligin yürümesi mümkün değil. Yaşar Kemal Uğurlu ve yardımcıları maçın sonucuna etki ettiler.

Galatasaray adına sevindirici tek olay Umut’un 118 gün sonra ligde şeytanın bacağını kırıp golle buluşmasıydı.

Antalya kazanmayı Galatasaray’dan fazla istedi. Bunu da başardı. Özellikle yediği 2. golden sonra Galatasaray savunmasını dağıtıp Emrah’la 3., Rıdvan’la 4. golü buldu ve kendisi için çok değerli olan üç puanı hanesine yazdırdı. Galatasaray ise yine deplasmandan boynu bükük döndü.