Akıllı iş...

Yıldıray Oğur’un ekran yüzü olma özelliğini 2-3 yıl önce Beyaz Tv’de konuk olduğu bir programda fark etmiştim.Kamera karşısında rahat, fikrini cümle arasına saklamadan söylüyor.

Star Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ise TRT Türk’te yaptıkları programla dikkat çekti ve şu an Ankara temsilcileri arasında en fazla program daveti alan isimlerden biri. Serin kanlı analizler yapıyor, iyi dinliyor ve en önemlisi iyi anlatıyor.

Bu ikili TRT haber’de dün gece yeni bir programa başladılar.İki iyi analizci boş bir programı bir süre
götürebilir ama 3 Gün’ün formatı da gayet güzel.

Olaylara dün-bugün-yarın çerçevesinden bakacaklar. Bu yazıyı ilk programı seyretmeden yazdım zira bölümleri değil geneli anlattığımız bir yazı bu. Aslında programlar için olması gereken de bu. Her hafta daha iyi olan bir program olmaz, konuk performansına bağlı olarak grafik bazen yükselir bazen alçalır, önemli olan fikrin iyi ve çok iyi programlar çıkarmaya uygun olmasıdır. 3 Gün yorumcuları ve formatıyla bu ışığı yakıyor...

Hani basın özgürlüğü?

Seyretmedim ama internet sitelerinde haberini gördüm. Halk Tv’de, Yol Haritası programında bir konuk, CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Atatürk’ün Nutuk’unu çarpıtmakla suçlayınca önce apar topar reklama gidilmiş, ardından da
yayın sona erdirilmiş...

Basın özgürlüğü cümlesinin en fazla kullanıldığı kanallardan biridir Halk Tv. Gördük özgürlüğü...

Tutmuş dizilerin yıldızları

Tutmuş dizilerden en bir tercihen iki yıldıza başrol oynatmak başarıyı garantiler mi?Ben tam aksi düşüncede olanlardanım, bana göre başarıyı zorlaştırıyor bu tercih.

Seyirci tutmuş dizide başka ilişki biçimlerinde, başka hikayelerini izlediği insanları yeni dizide anlamlandırmakta zorlanıyor. Böyle diziler daha çok eski tutmuş diziye özlem duyulmasına yol açıyor.

Mesela Öyle Bir Geçer Zaman Ki’nin kayınvalide ve damadı şimdi aynı dizide birlikte rol alacaklar.İki büyük oyuncunun birlikte olması güzel ama arkalarında eski dizinin gölgesi de olacak. Karakterleri sevdiği zaman benimseyen bir seyirci yapısı var Türkiye’de ve bu zaman zaman zorlukları da beraberinde getiriyor.

Meseleye biraz da bu açıdan bakmak lazım sanırım...