Akıllı kazanç

Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda, güçlü Bursaspor karşısında deplasmanda müsabakaya temkinli başlayan oldu. Emenike’nin çok güzel golüyle öne geçti... Onun adına ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Daha önce nerelerdeydin be kardeşim? Madem böyle yeteneklerin var, neden küskünleri oynayıp, olması gereken performansı sahada gösteremiyorsun? Ne futbolculuk nosyonun, ne de vasıfların yok olmuştu. Bursaspor karşısında Mehmet Topal’ın gol pasını çok iyi değerlendirdin, güzel de bir gol attın. Umarım bundan sonra da aynı başarıyı gösterirsin.

Belluschi’nin kafa golüyle maçı eşitleyen Bursaspor; mücadeleye o kadar iyi başladı ki; inanılmaz baskı kurarak, Fenerbahçe’yi abluka altına alarak, sanki maçı mutlaka kazanacak görüntüsü vermişti. Ama gördük ki; bu görüntü kısa metraj oldu. Bir duran topta, frikik atışından Alves’in muhteşem golü, Fenerbahçe’yi bir kez daha öne geçirdi.

İkinci yarının hemen başında Diego’nun pasında Emenike gol kaçırırken; Bursaspor kalecisi Harun da iyi müdahale etti.

Bursaspor oyunun genelinde pozisyonları daha fazla bulan, Bakambu ve Emre ile üst üste gol kaçıran oldu.

Fenerbahçe istikrarsız futboluna devam ediyor. Eskişehir karşısındaki akıllara durgunluk veren kötü futbolu, Bursa karşısında görmedik. Olağanüstü akıllı, orta saha kontrolünü Selçuk ve Mehmet Topal ile mükemmele yakın bir şekilde kontrol altına alarak, zaman zaman hücumda çoğalarak, pozisyonlar bulmaya çalıştı.

Fenerbahçe’nin kazanması adına, futbolcuların konsantrasyonu iyiydi. Futbolculara inancım olağanüstü yüksekti. Eskişehir karşısında döküntülerini sahaya sergileyen Fenerbahçe gitmiş, Bursaspor karşısında Fenerbahçe, akıllı futbol sergileyen olmuştu.

Ve Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nın ilk maçını olağanüstü bir avantaj sağlayarak kazanan oldu.