Aklını başına topla Pereira

Fenerbahçe, Antalya deplasmanında beklenmedik farklı yenilgi ile karşılaştı. Ama daha öncesine bakıyoruz, Fenerbahçe hiç de iyi futbol sergilemeden, zar-zor kazanan takımdı. Eleştirmenler hem Pereira’ya hem de futbolculara gereken uyarıyı yapıyordu. Ama anlaşılan o ki, Pereira pek ciddiye almamış. Perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor. Antalya maçından önce Kayseri karşısında sergilenen kötü futbol, zorla kazanılan bir maç, bu yenilgisinin tipik bir habercisiydi.

Orta saha yoksunu bir Fenerbahçe var.. Güvenilir gördüğümüz savunma kevgire döndü. 4 değil 5, 6 bile olurdu. Bu kadar vasıfsız bir futbol, Fenerbahçe’ye yakışmadı. Umarım bu yenilgi kulaklara küpe olur.. Bugünki Amed ve hafta sonundaki Kasımpaşa maçlarında aynı tablo yaşanmaz. Antalya yenilgisinden sonra Kasımpaşa karşısına Fenerbahçe tedirgin çıkacak diye düşünüyorum. Eğer aklını başına almayıp, nasılsa kendi sahamızda oynayacağız diye bir düşünceye saplanırlarsa korkarım kazanmaları da zora girer.

Futbolculara teker teker bakmaksızın ilk önce golcü Fernandao, sonra da büyük yıldız (!) Van Persie’den söz etmek istiyorum. Bu iki futbolcu da top kontrolü yapamıyor, birebir adam geçemiyor, kaleye gollük şutlar atamıyorsa, Fenerbahçe’nin gol yolları bu kadar kısırlaşıyorsa elbette kazanma şansı sıfıra yakın olur. Van Persie bekleneni hiç veremedi. Taraftarların sevgilisi ama bu görüntüsü ile bu sevgiye layık gözükmüyor. Fernandao ise Antalya maçındaki kötü futbolu ile herkesi hayrete düşürdü. Hani güvenilir savunmamız vardı? Her kontratakta kaleci Volkan ile karşı karşıya kalınıyorsa, bu kadar fazla da kalesinde gol görüyorsa, o zaman savunma da bir soru işareti haline dönmüştür.

Eğer kaleci Volkan, Antalya karşısında 3-4 tane mutlak gole izin vermeseydi, şu anda tarihi bir skoru konuşuyor olurduk. Pereira için söylenecek bir tek söz var. Ya kardeş, sen kötü top oynayıp kazanırken hep maç sonrasında umut ışıkları yaktın...Ama kendini kandırmaktan öteye gidemedin.. Aklını başına toplayıp, bu takımın adam gibi futbol oynamasını sağla.. Aksi takdirde daha çok Antalya hezimetleri yaşarız.