Aksak horon

Maçın ilk on dakikasında Trabzonspor’u gözüne kestirmiş bir takım olarak izlediğimiz Lazio, Yusuf’un kalecinin belini kırdığı plasesi ile maça yenik başladı desek yeridir. Golün ardından prese başlayan rakip takıma karşı Trabzonspor’da ıslak zeminden faydalanmak istercesine kaleyi görenin şut attığını gözlemledik. Birinci golün şokunu atlatamadan Adrian’ın ceza sahası dışından çıkardığı füze ile fark ikiye çıktı. Colman’ın orta sahada kaptırdığı toplar tedirginlik yaratırken 29.dakikada Lazio’nun golü geldi. Lazio golünden sonra oyun neredeyse Trabzonspor sahasında oynanmaya başladı. Bu esnada Bosingwa ve Malouda’nın tecrübesi takımın ihtiyacı olan yegane şeydi. Trabzonspor, kötü bir zamanda yediği golün şokunu Henrique ile attı. Golde Adrian’ın katkısı kadar Lazio defansının dağınıklığı gözlerden kaçmadı.

Bir tanesi gole malolmasına rağmen kaptırdığı toplar sadece M.Reşit Akçay’ı rahatsız etmemiş olacak ki ikinci yarıya da Colman tercihi ile başladı. Gözler kenardan gelecek değişikliklere odaklanmışken gelen Colman-Aykut Akgün değişikliğini Malouda-Alanzinho değişikliği izledi.

Ligde ve Avrupa’da Beşiktaş maçı haricinde gücü oranında bir takım ile karşılaşmadığı için performansı merak edilen Trabzonspor, Lazio maçının sekseninci dakikasına kadar olan sınavı başarıyla geçerken Lazio’nun oyunu asla bırakmayan yapısının Trabzonspor’u zorladığı görüldü. Başta Yusuf olmak üzere, Adrian, Zokora, Bosingwa ve Henrique’nin iyi oyunu taraftarı mutlu ederken yediği ikinci gole kadar kaleci Onur da sahanın en iyilerinden biriydi. Trabzonspor ikinci golün hemen ardından beraberlik golünü de kalesinde gördü.

İkide iki yaparak bir üst tura yükselme planı yapan Trabzonspor, kazanabileceği maçı kendi eli ile rakibe adeta ikram etti. Trabzonspor’un UEFA ligindeki seriye devam etmesi kadar şike sürecinden beri yenemediği Fenerbahce maçına moralli çıkması açısından da önemli bir maçın beraberlikle sonuçlanması büyük talihsizlikti.

Gerçi Trabzonspor rakibini yenseydi İstanbul medyasında olay olacak değildi. GS’ın 2-2’lik muhteşem sonucunu bir daha yazmak varken sayfalarında ülkeye en çok puanı kazandıran Trabzonspor’a mı yer vereceklerdi?