Akşener, bir kadına küfreden Türkkan'ı asla cezalandıramaz

Olay, sözde İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Bingöl ziyareti sırasında, PKK mağduru bir vatandaşın "HDP'ye destek veriyorsunuz" eleştirileri üzerine patlak vermişti. Lütfü Türkkan, "Bu kadın HDP'yi; Selo'yu savunuyor. Onunla kahvaltıya gidiyor" diyen Tahir Gümren'in boğazını koluyla sıkarak bacısına sinkaflı küfür etmişti. Tahir Gürmen, PKK'nın 1997 yılında parçalayarak şehit ettiği İsa Gümren'in ağabeyi idi.

İlk tepkiler üzerine, küfrettiğini inkâr eden Türkkan, "Bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüm" şeklindeki külliyen yalan bir açıklama yaptı. Oysa, korumalarının iterek uzaklaştırdığı Gümren'e yetişerek boğazına sarılmak için yoğun bir çaba sarfetmiş sonra da açıkça küfretmişti.

Nitekim bu küfür videosunun her tarafa yayılması üzerine "yalan rüzgârı" bir video paylaşan Türkkan, Gürmen'in boğazını, onu korumak(!) için sıktığını söylüyor, üzerine basa basa yaptığı küfrü ise hiç hatırlamıyordu!

Bu arada medyaya, Meral Akşener 81 il yöneticisine "Lütfü beyi sosyal medyada destekleyin" talimatı gönderdiği yansımıştı. Zaten her şey için söyleyecek bir sözü olan Meral Akşener, partisinin sembolik ismi Lütfü Türkkan'ın son rezaleti hakkında da tek kelime etmemişti.

Oysa, birbirlerinin skandallarını görmemeye yemin eden cephedaş partilerle bağımsız(!) medya dışında bütün Türkiye bu çirkinliği konuşuyordu.

Nitekim bu talimat üzerine "İYİ Partili Dadaş" M. Güllük, şehit Gürmen için "Sadece 17 yaşında bir çoban" şeklinde yeni bir hakarette bulunmuş ve Lütfü Türkkan bunu da "beğenerek" küfründe ısrar ettiğini göstermişti.

KÜFÜRCÜ TÜRKKAN'I ÇAMURDAN ÇIKARMA HAREKÂTI

Sözde İYİ Parti, Lütfü Türkkan'ı düştüğü bu bataklıktan çıkmak için dün süper bir formül geliştirdi! "Türkkan görevden alındı" şeklindeki havalı başlıklarla açıklanan bu ceza(!) Lütfü Türkkan'ın grup başkanvekilliği görevinden alınmasından ibaretti. Yani Türkkan, TBMM'nin dokunulmazlığı ve Türk polisinin koruması altında istediği herkesin bacısına sövmeye devam edebilirdi!

Zaten Meral Akşener'den sıkça lafını ettiği bir "asena" duruşu beklemek de mümkün değildi. Akşener'in, parti masraflarını ve yurt gezilerini finanse eden Türkkan'ı gözden çıkaramayacağı söyleniyor. Bu gerekçe, Türkkan'ın önceki skandalları için geçerli olabilir. Ancak Akşener'in bu seferki sessizliği çok daha "derin"dir.

Zira milletin bacısı olduğunu iddia eden Akşener, kadın mağduriyetlerini dillendirmeye bayılabilir ama milletin ortasında bacımıza küfreden zengin fedaisi Lütfü Türkkan'a tek kelime söyleyemez.

Çünkü Lütfü Türkkan, Meral Akşener'i korumak için küfretmiştir.

Çünkü sözde İYİ Parti ve Meral Akşener'in bamteli, HDP'ye verdikleri desteğin yüzlerine vurulmasıdır. Çünkü HDP'nin meşrulaştırılmasına en büyük katkıyı CHP'nin yaptığı zannedilse de, asıl meşrulaştırma katkısı; HDP-CHP ittifakını, "milliyetçi parti" görüntüsüyle dengeleyen İYİ Parti'den gelmektedir. Bu katkı İYİ Parti'nin kendini inkâr etmesi anlamı taşıdığı için de İYİ Partililer ve Akşener, "HDP'ye destek" denildiğinde zıplıyor, ya "Hakkımı helal etmiyorum" gibi anlamsız tepkiler veriyor veya küfrediyorlar.

Kısacası Akşener, kendisini korumak için küfreden Türkkan'ı korumak zorundadır.