Akþener, ‘proje’ diyenleri haklý çýkarýyor

MHP’de muhaliflerin pazar günü yaptýðý, bir kongre denemesi deðildi.  Kongreye engel olan mahkeme kararý dururken Yargýtay’dan gelecek karara kadar beklemek gerektiðini biliyorlardý. 

Ankara’daki ‘toplaþma’ maðduriyet fotoðrafý verme amaçlýydý. Hakikaten, TOMA önünde verilmiþ bir fotoðraf kadar ‘moda’ olaný çýkmadý birkaç yýldýr.

Daha önce muhalif adaylardan Meral Akþener hakkýnda ‘kendi sözlerinden’ alýntýlar yaparak, “Kendisine yönelik ‘paralel proje’ ithamýna cevap vermediðini, muhaliflerin ortak adayý gibi davrandýðýný, çeliþkili sözler sarfetmesinin ve paralel odaklarýn ortak desteðinin güvensizlik yarattýðýný, böyle giderse 28 Þubat’taki doðru duruþunun getirdiði siyasi birikimin çabuk tükeneceðini” yazmýþtým.

Ankara’daki kongre buluþmasýnda ve sonrasýndaki açýklamalarla ortaya çýkan manzara, durumun deðiþmediðini gösteriyor. 

Genel Baþkan adaylarýndan Koray Aydýn’ýn sözleri, Akþener’in TV’lerde göstermeye çalýþtýðý ‘duyarlý, ilkeli, delikanlý’ fotoðraftan çok farklý bir siyaset yürüttüðünün acý bir göstergesi:

“Biz bir gün önce 4 arkadaþla bir toplantý yaptýk. Hukuka saygý gösterilmesi gerektiði, lehimize karar almýþ olan mahkemenin icrasýnýn uygulanýp uygulanmadýðýný yerinde tespit ettirmek, yapýlabilecekse devam etmek, yapýlamayacaðý takdirde ise gerekli açýklamalarý yaparak oradan ayrýlmak þeklinde bir mutabakat oluþtu. Tutanaklar tutulduktan sonra biz ayrýlmaya baþladýk. Meral Haným’ýn demiri tutarak ‘Bir karar gelinceye kadar ben buradan ayrýlmayacaðým, hadi gelsinler ayýrsýnlar’ þeklindeki sözleri bizim mutabakatýmýzýn dýþýndadýr. Kendisinin bizden ayrýþtýrarak izlediði bir yol... Sanki biz oradan erken ayrýlmýþýz gibi bir imaj yaratýlmasý hakkaniyetli deðildir, ahlaki de deðildir.”

MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Sadir Durmaz’ýn dünkü açýklamasýný da altýna not edelim: “Cemaat medyasýnda gördüðümüz gibi, bir aday üzerine yoðunlaþýlmýþtýr. Bu MHP’ye karþý yapýlmýþ bir cemaat operasyonudur. 2011’deki Kaset Operasyonu’nda elde edemediklerini, þimdi algý operasyonlarýyla elde etmeye çalýþýyorlar. MHP’yi seçimlerden sonraki yüzde 60’lýk bloka zorluyorlar.”

MHP’de parti içi muhalefetin, CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu’nun HDP’yi de katarak önerdiði ‘hükümete karþý yüzde 60’lýk blok’a Genel Baþkan Devlet Bahçeli’nin sert bir dille karþý çýkmasýndan sonra hareketlendiði hatýrlanýnca, son tablo daha iyi okunabiliyor.

Süreçler CHP, paralel/cemaat, HDP ve yabancý finans destekli ‘sol(!)’u bir yanda, AK Parti ve MHP’yi diðer yanda birleþtiriyor.