Al Meireles’i vur hakeme!

Fenerbahçe bu sezon lig ve Avrupa’da iki farklı görüntü çizdi. UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda alkışlanacak bir oyun sergiledi.

Dünkü BATE maçında bir çok faktör aleyhine gelişti.. Buz gibi bir hava ve suni çim yetmiyormuş gibi bir de maça 10 kişi başladı..

Meireles’in atılması gerçekten ilginçti. Belki bir çok hakem otoritesi İrlandalı Alan Kelly’nin kararı için, “Bravo.. İşte düdük böyle cesaretli çalınır” türünden ahkamler keseceklerdir. Ancak ben aynı fikirde değilim..

Evet, Meireles rakibine kasti olarak vurdu.. Ancak bu hareketin yeri, şiddeti gibi konulara bakıldığında karşılığı ancak sarı kart olur.. Maçın başında böyle bir kırmızı kart gösteren hakem, aynı standardını 90 dakikaya yaysa sahada adam kalmaz! Nitekim İrlandalı Meireles’i attıktan sonra benzer sertliklerde bırakın kartı düdük bile çalmadı! Bu pozisyondan 5 dakika sonra Webo’ya arkadan yapılan bir müdahale vardı. Hakemin faul çalması gerekirken, kendini kasti olarak yere attı diye bu oyuncuya kart gösterdi.

Bu hakem cephesi.. Meireles cephesine bakıldığında elbetteki Portekizli oyuncuyu kınıyorum.. Tükürükten aldığı 4 maçlık ceza yetmiyormuş gibi böylesine önemli bir deplasmanda takımını yalnız bırakması olacak şey değil. Cezası kırmızı veya sarı... Sen niye durup dururken rakibine vuruyorsun? Artık yönetimin Meireles’e yüklü bir para cezası kesme zamanı bence çoktan geldi...

Tekrar futbola dönersek, F.Bahçe’nin 10 kişi olmasına rağmen sahada verdiği mücadeleyi tebrik etmek lazım. Oyuncular soğukkanlı ve az top kaybı ile oynadılar. Bayern karşısında şov yapan rakipleri karşısında belki gol pozisyonu bulamadılar ama böyle iki 90 dakikalı maçlarda hele hele 10 kişi kalmışken tedbirli oynamakta fayda vardır... Sarı-Lacivertli takımın ligdeki golcüsü Webo, BATE karşısında sıkı markaja uğradığı için etkili olamadı ama maç boyunca rakibi yıprattı.. Sow’a da rakip sık sık faul yaparak bu oyuncuyu adeta futboldan soğuttu. Kuyt belki fazla etkili görünmemiş olabilir ama bence iyi çalıştı, kritik müdahalelerde bulundu. 

Fenerbahçe her şeye rağmen rövanşa işi bitirecek bir skorla İstanbul’a döndü. Kadıköy’de gününde bir Fenerbahçe BATE’yi rahatlıkla saf dışı eder.