Alçaklar!

Mısır'daki terör eyleminin Müslümanlar tarafından yapılmış olması düşünülemez.

Namaz kılanlar arasında bomba patlatmak sonra can havliyle kaçanlara kurşun yağdırmak.

Bu bir vahşettir. Bunun dinle alakası yoktur olamaz.

Böyle bir İslam anlayışı yok. Olması da düşünülemez.

Bu bir terör eylemidir ve terörün dini ırkı vatanı olmaz. Terör terördür mutlaka mücadele edilmesi ve teröristin de ağır şekilde cezalandırılması gerekir.

***

Benzer bir vahşet Nisan ayında yine Mısır'da İskenderiye ve Tanta'da iki kiliseye saldırılarak yapılmış ve 45 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Bu cinayeti sözde İslam devleti olduğunu iddia eden DAİŞ üstlenmişti.

O da bir vahşetti ve terör eylemiydi. İslam'la alakası yoktu ve olamazdı. Çünkü İslam ülkesinde yaşayan ehl-i kitap (zimmi) müslümanların emanı ve güvencesi altındadır.

Bırakın katletmeyi incitmek bile yasaktır.

Efendimiz aleyhisselam, "Bir zimmiyi inciten beni incitmiştir" buyurmuştur. Öteki din mensuplarının insan hakkı açısından Müslümandan farkı olmadığı ilkesini vaz etmiştir.

***

Yine benzer bir vahşet 1994 yılında Filistin'de El-Halil'de Harem-i İbrahim'de bir Cuma sabahı namaz kılan müslümanlar bir fanatik yahudi tarafından otomatik tüfekle taranmış ve 29 kişi katledilmiş 150 kişi yaralanmıştı.

Katil cahil biri değildi. Bir tabip idi. Ama fanatizm işte böyle bir şey.

Üniversite bitirmiş olabiliyor ama dini yanlış öğrenip algılayınca gözünü kırpmadan insanlar katledebiliyor.

***

Mısır'da Ravza mescidinde katliam yapanlar da eğer din adına yapmışlarsa bunun da yüce dinimizle zerre kadar ilişkisi bulunmayan bir terör eylemi olduğundan zerrece şüphe edilemez.

Ravza mescidi tarikat mensubu sofilerin gittiği bir mescitmiş, eylemi yapan fanatik grup tarikata girenleri müşrik kabul edip katline cevaz vermişmiş!

İslam'da böyle bir din anlayışı yoktur. Aksine İslam hukuku terör eylemi yapanlara ölüm dahil en ibretamiz cezalar koymuştur. Onu da kimse başına buyruk yapamaz, yargılanır ve cezasını devlet infaz eder.

***

Bir başka gerekçe de devlet o köydekileri bizdeki korucu misali teröre karşı silahlandırmış örgüt de onları böylece cezalandırmış!

Bunun da dinle zerrece alakası yok. Aksine eylem tam bir terör mantığıyla yapılmış katliamdır.

Bu yazıyı yazarken maktul sayısı 235 idi.

Namaz kılanların üzerine bomba at camiden çıkanlar makinalıyla tara sonra da bu cinayete dini gerekçe uydur.

Yok öyle bir İslam. Tam tersine İslam bu eylemleri yapanları cezalandıran bir hukuk sistemini öngörür.

***

Irak'ta Suriye'de ve Yemen'de Şii milisler Şiilik adına, DAİŞ Sünnilik adına benzer katliamlar yapıyor. Yaptıkları asla dinimizi bağlamaz. Bunun adı fanatizmdir. El-Halil'de namaz kılan müslümanlara ateş eden mantık ile Ravza'da ateş edenlerin fanatizm açısından birbirlerinden farkı yoktur.

El-Halil'de, Ravza'da, Tanta'da katliam yapanların da Doğubeyazıt'ta hafız Ramazan'ı kaçırıp katledenlerin de yaptığı eylem terördür.

Terörü yapanlar da yaptıranlar da destekleyenler de insanlık suçu işleyen alçaklardır.