Alex ayrı bir zevk

Gollerin başlangıcı 2. dakikada Caner’den geldi. Arkasından Baroni, Semih ve Alex... Fenerbahçe, Galatasaray maçında şampiyonluk kaçırırken, yılların getirmiş olduğu özlemle, şimdiki adıyla Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandı. Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Bursaspor karşısında stresten uzaktı ve Alex’in patronluğuyla bana göre çok keyifli bir maç gösterisi verdi.

Bursaspor, daha oyuna başlarken Caner’in attığı Fenerbahçe golüyle sıkıntıya girdi. Fenerbahçe inanılmaz bir şekilde rahat, agresif olmayan bir görüntü sergilerken, orta sahada Emre’nin de katkısını gözardı edemem. Ama şu bir gerçek ki, Fenerbahçe huzurlu, rahat, şampiyonluğu kaybetmiş olsa bile hala ayaklarının üzerinde duran dimdik bir takım. Metris’teki Aziz Yıldırım için mi, Ankara’daki seyircileri için mi? Onu bilemem... Ama iyi futbolla bana keyif verdi. Kolay değil!.. Şampiyonluğu kaybetmiş bir Fenerbahçe, bu kadar sıkıntıları yaşarken kupadaki özlemlerini yaşayan bir şekilde 29 yıldır çok önemli bir rakibi Bursa karşısında, Ankara’da farklı bir şekilde kazanan oldu.

Ben futbolun taktiği ve Aykut hoca laflarından sıkılmaya başladım. Şu gerçek ki Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’si hala dimdik ayakta duruyorsa, özlemi çekilmiş bir kupa maçının finalinde farklı kazanıyorsa, şapka çıkartılır. Dışarıdaki Fenerbahçeliler’i kabul etmiyorum, içerideki alın teri  döken Fenerbahçeliler’i kutluyorum. Çeyrek asırdır kazanamamış bir Fenerbahçe, şampiyonluğu kendi evinde kaybetmesindeki sıkıntıları sokakta yaşarken, böyle bir zaferi yaşattığı için hepsinin alınlarından öperim. Benim adıma Fenerbahçe böyle olsun, hep kazanan olsun; saha içinde tabi... Saha dışındaki kavgalardan sıkıldım. Türk futbolundan tüm kamuoyu yoruldu.

Bu maçta benim büyüklerimin Fenerbahçe’si bizlere keyif verdi. İşte böyle tarif edilemez bir duygu yaşadığımızı söyleyebilirim. Yılların beklentisiyle bu kupayı tribünlerde alkışlayan Fenerbahçe taraftarına şapka çıkarıyorum. Bu kadar sıkıntının içinde yıllarca bekleyen taraftarın bu kadar destek vermesi onur verici. Takımı ayakta alkışlıyorum.

Alex’li Fener’e kızana, bir tek lafım var: Alex’li Fenerbahçe bir başka!..