Algý operatörlerinin elinden DAEÞ kartý alýnýnca

Uluslararasý basýný yakýndan takip edenlerin dikkatinden kaçmamýþtýr. Son dönemde DAEÞ haberlerinde eskiye oranla bir düþüþ olduðu tespiti yapýlýyor uluslararasý medya analistlerince. Türkiye’nin DAEÞ hedeflerine yönelik operasyonlarýna hýz vermesiyle birlikte, Batý basýnýnda DAEÞ haberlerindeki bobardýman da býçakla kesilir gibi rafa kalktý. Eskisi kadar yoðun “Türkiye-DAEÞ-destek” formatlý haberlerin gündeme gelmediði anlaþýlýyor. Demek ki neymiþ, DAEÞ Türkiye’ye vurma imkaný verdiði için iþtah açýcý bir kartmýþ uluslararasý medya baronlarý için... 

Türkiye’nin örgüte yönelik yoðunlaþan operasyonlarý, Batý’nýn algý operatörlerinin elindeki önemli bir kartý da tuzla buz etmiþ durumda.

DAEÞ’e karþý mücadelenin farklý boyutlara yükselmesiyle birlikte Türkiye’ye karþý koz olarak kullanýlan bu kart, tam tersi bir istikamette de iþlemeye baþlayabilir. Hesaplar tersine dönebilir uzun lafýn kýsasý.

Sudan yakalanan hayatlar

Mülteci krizi de Türkiye’ye uluslararasý planda farklý bir platform kazandýran konulardan. Hatta þu sýralar bu konularýn en baþýnda geliyor. Rakamlarla konuþacak olursak, Türkiye sadece kapýlarýný açmýyor mültecilere, ayný zamanda sudan akýp giden hayatlarý da bileklerinden yakalayýp, kýyýya çýkarýyor. 1 Ocak-27 Ekim 2015 tarihleri arasýnda 1887 olay yaþanmýþ ve bu olaylarda 66 bin 239 göçmen dalgalarýn arasýndan çýkarýlýp, hayata döndürülmüþ.

2014 yýlý ile 2015 yýlý arasýnda deniz yoluyla mülteci kazalarýnda yüzde 400 artýþ olmuþ.

Genellikle de Suriye, Afganistan, Myanmar ve Irak’tan gelen göçmenlerin (uluslararasý hukuk açýsýndan bu insanlar için “mülteci” ifadesinin kullanýlmamasý gerektiðini  elbette not düþelim ama genel kavram olarak kullanýldýðýný da hatýrlatalým) hayatlarýndan vazgeçme pahasýna çýktýklarý yolculuklarda yaþam elini Türkiye’den bulduklarýný akýldan çýkarmamak gerekiyor.

Türkiye, tek baþýna bütün bir Avrupa Birliði’nden daha çok hayat kurtarýyor. Bunu da yine rakamlar söylüyor.

AB’nin gerçekleþtirdiði TRITON operasyonunda kullanýlan gemi ve personel sayýsý, Türkiye’nin tek baþýna gerçekleþtirdiði operasyonlardan daha az.

Tüm Doðu Akdeniz’de Avrupa ülkelerinin yaptýðý oerasyonlarda ölüm oraný % 1.6 iken, Türkiye’nin gerçekleþtirdiði operasyonlarda ölüm oraný % 0.!.

Rakamlar, Türkiye’nin elinin yaþama çektiðini söylüyor mazlumlarý.

Yeni bir sayfa

Gerçekten inanýlmaz bir þekilde seyretti her þey.  Star’a veda ettiðim son yazýmda “Ýþimi çok sevdim, memleketimi ondan çok sevdim ama en çok kýzýmý sevdim” diye yazmýþtým. Paris’e AA adýna baþmuhabir olarak gitme hazýrlýklarý yaparken, sadece dünya siyasetinde belirleyici bir devlet adamý deðil, ayný zamanda bir baba þefkatiyle zihnimde yer eden Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’dan hayatýmýn seyrini deðiþtiren daveti aldým. Bu teveccühe nail olmak akan sularý durdurur elbette. Akan sular durdu ve artýk Ankara’dayým. Allah utandýrmasýn ve bu teveccühe layýk olmayý nasip etsin.