Ali Palabıyık vasat yönetim gösterdi

Geçen sezonun en iyi futbol oynayan ve hak ederek şampiyon olan Beşiktaş, Gomez, Sosa ve Gökhan Töre gibi isimleri kadrosundan kaybetmesine rağmen yaptığı yeni transferler ile gücünü korumaya ve Şampiyonlar Ligi’nde bulunduğu guruptan çıkmaya çalışırken, ligde de şampiyonluğu tekrarlamak için bu sezon en önemli rakibi olabilecek Galatasaray’ı yenerek avantaj elde etmek için çıktığı maçta istediğini edemedi.

Oyuna beklenenin aksine daha baskılı başlayan Galatasaray, köşe vuruşundan gelen topta Beşiktaş savunmasının hatası da eklenince beklemediği anda golü bulup öne geçti.

Daha sonra da Bruma’nın kişisel kalitesi kadar Beşiktaş savunmasının acizliği ile bulduğu ikinci gol ile galibiyeti perçinlediğini zannederken ikinci yarıda yediği goller ile galibiyeti kaçırdı.

Cüneyt Çakır, Mete Kalkavan, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım gibi isimlerin sezona iyi başlamamış olmaları ve ligin ilk haftasında oynanan Başakşehir-Fenerbahçe maçındaki iyi yönetimi, gösterdiği doğru doğru kırmızı kartlar ve daha sonra yönettiği iki maçında da sorun yaşamaması Ali Palabıyık’ı bu maç için en şanslı isim yapınca MHK de doğru bir seçim ile Ali Palabıyık’ı derbiye atadı.

Ali Palabıyık, bazı kart hataları yaptı ama maçın sonucunu etkilleyecek önemli bir hatası olmadı. 22. dakikada Olcay’a arkadan sert ve kontrolsüz bir faul yapan Sneijder’e gösterdiği sarı kart doğruydu. 21’de Galatasaray ceza alanı yakınında Hakan’ın, Cenk’i düşürdüğü pozisyonda faul vermeyerek hata yaptı. 32’de Bruma’nın eli ile Gökhan Gönül’ün suratına yaptığı darbeye sarı kart göstermedi. 45’te Marcelo’nun Eren’e yaptığı hareket sarı kartlıktı. 54’te rakibini itekleyen Talisca’ya sarı kart gösteremedi. 55’te Quaresma’ya itirazdan dolayı doğru bir sarı gösterdi. 65’te rakibini sportmenlik dışı bir şekilde tutup durduran Tolga’ya doğru bir sarı kart çıkardı. 70’te Cenk’in yerde kalıp penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu. Oyunun sonlarında topu oyuna sokmakta geciken Muslera’ya gösterdiği sarı kart doğruydu.