Alınmak istenen 3 puan alındı

Galip gelmenin camia için ne kadar önemli olduğu taraftarlarca iyice anlaşılmış. Ve onlar da "isimlerin değil armanın peşindeyiz"i haykırarak maça koşarak gelmişler. Trabzonspor futbolcuları da durumun farkında. Aslında Trabzonspor'un bu puanda olmasının sebepleri biraz da futbolcularda. Niye biraz diyorum; çünkü önemli ölçüde dış güçlerin Trabzonspor aleyhine yaptıkları girişimler ve Trabzonspor yetkililerinin pasif kalmaları onlardan önceki sebeptir.

Antalyaspor maçına her zamanki gibi hırslı başlayan Trabzonsporlu futbolcular, daha oyunun başında Volkan'la inanılmaz bir gol kaçırdı. Coşkulu başlangıç uzun sürmedi Antalyaspor oyunda dengeyi kurdu. Ama Trabzonsporlu futbolcuların oynama istekleri iyi oyun olmasa da rakibe de oynama fırsatı vermedi. Dengeli giden oyunda Volkan'ın vuruşunu kaleci önleyemeyince, Trabzonspor beklediği gole kavuştu.

İlk yarıyı galip bitirmesine rağmen Trabzonspor maalesef bir türlü oyunun hakimi olamadı. Trabzonspor,  ikinci yarıda galibiyetin getirdiği moralle daha iyi oynar diye beklenirken Antalyaspor daha istekli ve baskılı bir oyun ortaya koydu. Daha çok pas yapan, daha çok topa sahip olan Antalyaspor oldu. Tolunay Kafkas'ın oyuncu değişikliğini görünce skoru koruma peşinde olduğu açıkça anlaşıldı. Çok da doğru yaptı. Çünkü durum şu anda iyi futbolu değil skoru gerektiriyor. İkinci değişikliği de zamanında yapan Tolunay hoca bunun meyvesini hemen aldı ve Yasin Trabzonspor'u rahatlatan golü attı.

Açıkca söylemeliyim, ikinci gol olana kadarki futbol Trabzonspor'a yakışmıyor  Ama gerekli olan üç puandı, öncelikle futbolu düşünmek ekstra olurdu. Bu yüzden Tolunay hocaya hak vermek gerekir. Mustafa ve Bamba iyi idi. Alanzinho çok canlıydı. İleri uç gayretli ama yetersizdi. Cezalıların gelmesi ile belki biraz daha iyi takım kurulabilir. Yasin'i de ayrıca tebrik etmek gerekir. Maçın yıldızı Trabzonspor taraftarıydı. İşte büyük camia olmanın önemli bir göstergesi budur. Kupa maçlarında çok iyi oynayan Trabzonspor, lig maçlarında neden kötü? Futbol adına tam derslik bir durum. Çünkü futbolcuların kafası karışık. Rahat değiller. Rahat olmayan bir insan beyninin, adalelere dengeli emir göndermesi mümkün değil. Maç kazandıkça Trabzonspor daha iyi oynayacaktır.