Alışılmadık şeylere alışma evresindeyiz

Önümüzdeki hafta sonu, ligimizin ikinci yarısı başlıyor. Ama yaşanan mali problemler nedeniyle, ara transferde iddialı çıkışlar yapılamadı. Dört büyükler, geçmiş yıllarda “Ara yenilenme” konusunda gösterdikleri beceriyi, bu kez pek tekrarlayamadı.

Hatta G.Saray, geriye bile düştü. Rodrigues gitti... Derdiyok gözden çıkarıldı... Serdar Aziz gitti gidiyor... Belhanda eli kulağında... Hatta bu yazıyı okurken bile elden gitmiş olabilir.

Ağaçları budamak iyi gelir de, onun da zamanını ve ölçüsünü tutturamadın mı; daha da gürbüz olsun diye beklediğin şey, çürüme getirir. G.Saray inşallah böyle bir dönem ve deneme geçirmez. 

***

Beşiktaş da, “Giden gider kalan sağlar bizimdir” anlayışı ile meydan okur gibi adam postalayıp duruyor ama; “Ne yaptım ben” diye çırpınmaya başladığında, vakit çoktan geçmiş olacak. Sanki ikinci yarıyı, peşinen “Kayıp Sezon” olarak kabullenmiş gibi bir havadalar. Gelecek sezona yönelik planlama periyodu içine girdi görüntüsü veriyor.

Burak Yılmaz’ı da, mevcut protesto dönemini ikinci yarı içinde atlatma ya da yumuşatma hesabıyla aldılar. Sezon sonuna kadar kalan bölümü, adaptasyon süreciyle geçirecekler. Kimse şampiyon olma ihtimalini gerçekçi bulmuyor. 

***

F.Bahçe ise başlıbaşına bir alem... Balık kavağa çıkabilirse, ancak şampiyon olabileceklerini bildikleri için; boş hayaller peşinde koşmayacaklarını sanıyorsunuz ama, Ersun Yanal mucizeyi sıradan bir iş gibi algılatmayı tercih ediyor. Biraz yüksekten üfürüyor... Bilimle iç içe bir hoca olmasına karşı, mantık dışı beklentilere açık bir zaafı var.

Oysa F.Bahçe; bildiğimiz normal formatına ve gücüne dönsün, zaten takım başarılı sayılır. Ama Yanal; sanki çok daha fazlası olacakmış gibi, hayal yüklemesi yapıyor. Bunun dozunu iyi ayarlamalı.

***

Başakşehir’in Robinho ve Serdar Taşçı hamlesi ile, Kasımpaşa’nın Tabiat Heinz, Azad Toptik ve Haris Hayradinoviç transferleri; şampiyonluk ekseninin başka taraflara kaydığının işaretlerini taşıyor.

Bu sezon, geçmişte Bursa örneğinde olduğu gibi; alışılmadık  bir şampiyonla tanışma fırsatı getirecek görünüyor. Şartlar  buna çok uygun.