Alkışlanan futbol

Her iki takımın da oyun anlayışına şapka çıkartıyorum. Kimse kimseye baskı yapmıyor, kasıtlı faul yok. Seyir zevki çok güzel... Zuhuratbaba diye Bakırköy’de bir yer vardır. Orada böyle maçlar oynanıyor. Öylesine bir maç izledik. Keyif almadım dersem yalan olur. Açık futbola her zaman varım.

Serdar Kesimal’a bir ince paragraf açmak istiyorum. Kendi kalesine gol attı. Olur kardeşim, hiç üzülme derim. Herkesin başına gelebilir. İyi niyetine kötü sözler söyleyip kalem tutmam. Kaleci Volkan’a da ayrı bir paragraf açmak isterim. Fenerbahçe’nin kalesinde olmasaydı inanın Fenerbahçe farklı yenilebilirdi. Hele 2. yarı Murat Yıldırım’ın muhteşem bir gol vuruşunda gole izin vermeyen isim oldu. Hamlesine ne söylemek gerekir ki. İyi ki varsın diyelim. Eldivenlerine teşekkür ederim.

Fenerbahçe’nin golcüsü Sow. 8’inci maç oynanıyor ligde. 3. golünü atıyor. Güzel de bir gol attı. Öyle herkesin atacağı bir gol değildi. Topa gitti, kafayı vurdu, gol oldu.

Böylesine güzel bir futbol anlayışını Bursaspor Atatürk Stadı’nın güzel zemininde görmek güzeldi. Belki skor olarak fazla bir şey göremedik. Ama şu bir gerçek ki, bu futbol anlayışı bizim geleceğimize yatırımdır. Ertuğrul Sağlam’a da, Aykut Kocaman’a da bravo demek istiyorum. Sistem, taktik futbolcuların arzusunu dışına çıkamaz. Futbolcular taktik ve sistemi sahanın içine koyarlar. 

Caner Erkin’i çok beğendim, istekliydi, sahadaki özverisini beğendim. Ortaya koyduğu futbol alkışlanır.

Fenerbahçe takım olarak, böylesine deplasman kargaşası içinde bir puan mı alır, üç puan mı alır artık onda değilim. Fenerbahçe’nin bulunduğu yerde kalmasını isterim. Kısacası böylesine zorlu bir deplasmada maçı kazanamayabilirsin. Bu Bursa için de geçerli.

Fenerbahçe 6 futbolcusu eksik gitti bu zor deplasmana. Sadece orta saha ağırlıklı iyi futbol sergiledi. Ama çoğalamayan, tam tersinde gol pozisyonu üretemeyen bir görütü vermesi, benim futbol dünyamın içine ters geliyor. Neden?.. Bu nedenleri de Aykut hoca bulsun. 

Bursa’nın daha fazla pozisyonu vardı. Volkan kalesinde dimdik ayakları üstünde durmasaydı, hünerli eldivenlerini uzatmasaydı, belki Fener bu maçta farklı bir şekilde kaybeden de olabilirdi. Kazansa da kaybetse de Fener’in futbol mantığına, Alex’ten sonrasına varım.

Alex konusu da bitsin artık. Kimse konuşmasın. Alex artık Türkiye’de değil. Biz Fenerbahçe’yi konuşalım. Nasıl top oynuyor, ne yapıyor, Aykut ne yapmak istiyor, onu anlatalım.

Bu saatten sona hala Alex’i konuşmak kulübe zarar verir. Alex de Souza heykeliyle gitti, ama Fenerbahçe kalıcı...