Alkışlar Salih’e

Fenerbahçe, Orduspor deplasmanında oyuna hiç iyi başlamadı. Orduspor’un, maçın ilk çeyreğindeki dakikalar üst üste akınlar tazeleyen, gol pozisyonları bulan, atılan gol şutlarını da Fenerbahçe Kalecisi Volkan’ın üst üste mükemmel kurtarışlarına sahne oldu. Hele bir pozisyon vardı ki; Stancu’nun kafa şutuna mükemmel bir refleksle gole izin vermeyişi, bizleri bu kadar hünerli eldivenleri kullandığı bu maçtan dolayı kendisini alkışlamak zorunda bıraktı. Böylesi güven veren kaleci Volkan, takımını bu deplasmanda galibiyete koşturan ilk futbolcusuydu.

Daha sonrasında takımın iyi oyuncularından Caner, Salih Uçan’a, “Al da at” gol pasını verdi. Genç futbolcu da mükemmel bir plaseyle golünü atarak Fenerbahçe’yi öne geçirdi.  Aynı Salih, maçın ikinci yarısında öylesine akıl dolu ve kaliteli bir gol attı ki; ayakta alkışlanmayı haketti.  Salih özel bir futbolcu... Çok genç yaşında olmasına rağmen iyi kumaş, becerikli ayaklara sahip ve de oyunu iyi okuyan zekası futbolumuza, “Yeni bir yıldız geliyor” dedirtti.

Orduspor kendi evinde, kendi seyircisinin önünde pozisyonlar buluyor ama golü bulamıyorsa; o zaman sıralamadaki yerlerindeki gol atma becerilerinden yoksun olduklarını kabul etmeleri lazım.

Bu maçta Webo yalnızlığa mahkum oldu. Ama şu da bir gerçek ki ayağına gelen topları da ne yazık ki kontrol etmekte zorlandığı için başarılı bir performans sergileyemedi.

Kısacası Fenerbahçe, “aman aman çok iyi bir futbol sergilememesine rağmen”, iyi bir Volkan, harika bir Caner, mükemmel bir Salih ile bu deplasmandan üç puan almasını bildi. Fenerbahçe, Lazio deplasmanından önce ligimizde de bu maçı kazanarak ezeli rakibi Galatasaray ile sıralamadaki yerlerini bozmadılar. Ve de bu görüntüleriyle ligimizde heyecanı devam ettiren oldular.  Maçta çok önemsediğim bir hareket vardi ki; tribünden atılan yaralayıcı bir maddeyle kan içinde kalan Caner’e Ordusporlu taraftarlar ayıp ettiler. Artık biz böyle tribün hareketlerini görmek istemiyoruz.

Aykut Hoca da Salih’i futbolumuza takdim ederek geleceğin yıldızını parlatır oldu.