Allah Aykut’a yardım etsin

Fenerbahçe sezona büyük ümitlerle başlangıç yaptı. Aykut Kocaman’ın takımın başına gelmesiyle yeni bir Fenerbahçe’yi izleyeceğimizi sanıyorduk. Ama gelin görün ki, oynadıkları üç hazırlık maçında da beklenen Fenerbahçe’yi henüz göremedik.

Kaptanlık seviyesine gelmiş olan Volkan Demirel kalesinde kayıtsız ve vurdum duymaz görüntüsüyle, kendisine ve kariyerine yakışmayacak hatalı goller yemeye devam etti. En son Marsilya karşısında kaleye Kameni geçince anlaşılan şu ki, bu sezon Fenerbahçe’nin kalesini Kamerunlu file bekçisi koruyacağa benziyor.

Savunmanın göbeğinde bir sıkıntı görmüyorum. Martin Skrtel formunun zirvesinde gözüküyor. Kjaer kalırsa onda da sıkıntı yok derim. Ama bu futbolcunun kafasında Avrupa takımlarından birisine gitmek var. Sağbek Şener akıllara durgunluk verecek kadar savruk ve dağınık görüntü veriyor. Hasan Ali ise bildiğimiz Hasan Ali. Esas sorun orta sahada. Biz geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe’nin orta sahasında görev alanları yetersiz bulup eleştirmedik mi? Bir tek Valbuena ile bu orta saha dört dörtlük hale gelmez. Josef de Mehmet Topal da birbirine benzer oyuncular. İkisi bir arada biraz sıkıntı veriyor. Bence sıkıntının en büyüğü Josef’tir diyorum.

Yazın ortasında olmamıza rağmen 90 dakika görev yapan bu oyuncu terlemeden oyunu bitiriyor. Fenerbahçe’nin bu orta sahayla beklenen seviyeye gelmesi çok zor gözüküyor. Allah Aykut Kocaman’a yardım etsin derim. Bu oyun tarzıyla da zirveyi kovalaması bir hayli zor görünüyor. Sporting Lizbon karşısında Rumenler’in çakma Juventus’u önündeki oyunun aynısını seyrettirdiler. İyi futboldan uzak, skoru yakalayabilmek için şansla-mansla gol beklentileri içine girdiler. Yeni transfer Mehmet Ekici futbol adına kaliteli bir kumaş. Yalnız 6 aylık bir beklenti süresi geçirdikten sonra onun da zamana ihtiyacı var.

Van Persie ununu elemiş, eleğini asmış kardeşim. Marsilya karşısında bir pozisyon yakaladı, yaşının getirmiş olduğu ağırlıktan dolayı bu pozisyonu da gole çeviremedi. Şimdi 27 Temmuz’u bekliyoruz. Hem de sabırsızlıkla. Umarım bu beklentimiz gerçek Fenerbahçe’yi ortaya koyar, lige de Avrupa kupalarına da iyi başlangıç yapar.