Alman disiplini

Kupada her zaman az şans bulan ya da oynamayan oyunculara yer veren Rikerink, baktı ki pabuç pahalı, sahaya ideal 11’ine yakın kadro sürdü. 24 Erzincan ile Galatasaray arasında hem ekonomik, hem de oyuncu kalitesi bakımından çok büyük fark var. 

Kupaya attığı gollerle damga vuran Podolski maçın kahramıydı. Galatasaray için hiçbir maçta gol yemez diyemiyoruz. Nitekim, Erzincan da önce Yasin’in akıl dolu şutuyla, ardından Ahmet Kaan’la 2-2’yi buldu. Ancak 2 dakika geçmeden Rodriguez Galatasaray’daki ilk resmi golünü atarak takımını 3-2 öne geçirdi. 32’de De Jong’un gereksiz yere gördüğü kırmızı kartla Cim-Bom 10 kişi kaldı. De Jong gibi tecrübeli bir oyuncu böyle hatayı nasıl yapar! Bir de kızıyor...  İyi ki G.Saray 11 kişiyken durumu 3-2 yaptı. Yapamasa 10 kişi kaldıktan sonra çok büyük sıkıntı yaşardı. Galatasaray’daki bu gereksiz ve anlamsız kart sayısındaki artış ciddi araştırma sebebi olmalı!

Galatasaray’da Podolski bu maçta 5 gol attı. 3 de asistlik pas verdi ama, ikisini Bruma, birini Rodrigez gol yapamadı. 

Her şeye rağmen Erzincan’ı da ayrıca tebrik etmek lazım. Ellerinden gelen mücadeleyi gösterip, Arena’da Galatasaray’a 2 gol atma becerisini gösterdiler.

Galatasaray turu atlayıp son 16 ya kaldı. Ama sorunlar hala sümen altında duruyor. Eskiden defans SOS veriyordu. Şimdi  o arızaya defansla birlikte orta saha da eklendi.