Alman, İngiliz cephesi ve 15 Temmuz

Alman İstihbarat Servisi Başkanı Bruno Kahl açıkladı önce. Der Spiegel dergisine konuşmuş. 15 Temmuz’un arkasında FETÖ’nün olduğuna dair kanıt yokmuş. Benzeri bir açıklama Pazar günü bir TV kanalına konuşan ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Devin Nunes’den geldi. Nunes, FETÖ’nün 15 Temmuz’un arkasında olduğuna dair bir kanıt görmediğini söyledi.

Nunes, ABD demek değil ama bu yönde bir açıklamanın gelmesi de hayra alamet değil. Ama BND bildiğiniz Almanya. Hatta Almanya’nın ta kendisi. Hollanda aynı zamanda. Aynı zamanda Avusturya.

Avrupa’nın Alman parantezi, darbe-işgal girişiminin arkasında FETÖ elebaşının bulunmadığını söyleyerek bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor. Hem, darbecileri himaye ettiği gerçeğini algı oyunuyla dağıtmaya çalışıyor, hem de darbecilere “ha gayret” diyor. Aksini iddia edecek varsa, lütfen çıksın ortaya. Bu olasılığa yani, Almanya’nın darbecilere karşı bir tutum alacağına inanmaya o kadar ihtiyacımız var ki. Milyonlarca Türk kökenli Alman, milyarlarca Euro hacminde ticari tablo, bu olasılığın gerçeğe dönüşmesi durumunda rahat bir nefes alacak çünkü.

Bütün bu sinir harbi yaşanırken, Londra cephesinden olumlu bir sinyal geliyor. İngiltere, net bir şekilde darbe girişiminin arkasında FETÖ’nün bulunduğunu farklı zeminlerde dile getiriyor.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü (BYEGM) Mehmet Akarca anlattı. Hatırlarsınız, BYEGM tarafından hazırlanan yılbaşı kartında darbeciler tarafından 15 Temmuz gecesi bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) duvarlarından kopan küçük bir mermer parçası da yer alıyordu.

Akarca “Demokrasi içinde mutlu yıllara” derken, 15 Temmuz gecesinin bu izini de kalıcı olacak şekilde karta eklemeyi unutmamıştı.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi, bu kartın aynısından İngiltere’nin Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve ABD’den sorumlu devlet bakanı Alan Duncan için de istedi. Ve Akarca ile görüşmesinde ülkesinin yaklaşımını net bir şekilde paylaştı…

İngiltere, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ terör örgütünün olduğundan şüphe duymuyor.

Belli ki, Avrupa içindeki Alman damarı, kendisine okyanus ötesi ortaklar arayarak, FETÖ’nün daralan alanını genişletmeye çalışıyor.

Almanya yapıyor bunu, dikkatinizi bir kez daha çekelim. Bütün Avrupa değil.

Bunu bir kez daha not ederek, rehavete kapılmadan, safları sıklaştıralım ve 16 Nisan’a kadar devam edecek olan bu büyük oyuna geçit vermemek üzere canla başla çalışalım.

En güzel cevap 16 Nisan’da Türk insanının vereceği “evet” oyu olacak.