Almanlar şike yapmaz!

Meksika 1986’dan sonra Brezilya 2014 benim yaş kuşağımdakiler için izlediğimiz en güzel Dünya Kupası oldu.  Zor ısındığı futbol oyununda Avrupa ülkeleri ile arasındaki mesafeyi kısa zamanda kapatan ve dünyanın neredeyse bütün konsol oyunlarının mucidi ABD ile Dünya kupasını 3 kez kazanmış turnuvaların takımı Almanya arasındaki maç ABD’nin başında bulunan Klinsman’ın da Alman olması nedeni ile soru işaretleri ile başladı. Zira 25 Haziran 1982 yılında dünya kupasında Almanya ile Avusturya arasında oynanan ve her iki takımın el le, kol kola bir üst tura çıktığı maçtaki şaibe gözleri bu maça çevirmeye yetmişti.

İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Almanya bariz üstün olan taraftı. Özellikle Almanya’nın kaçırdığı goller sanki Türkiye liginde kaçırılan gollere benzemesi açısından ilginçti. Maçtan saatler önce yağmaya başlayan yağmur altında oynanan maçta ABD ilk ciddi atağını ilk yarının ortalarına doğru geliştirebildi. İkinci yarıda 55. dakikada Müller’in şık gölü ile Almanlar 1-0 öne geçti. İkinci yarıda atak bir oyun oynar görüntü sergileyen Almanlar başka gol atamazken gurubun diğer maçında Gana’yı 2-1 yenen Portekiz, İtalya ve İngiltere’nin ardından elenen bir diğer Avrupa devi oldu. Maçın son dakikalarındaki ABD’nin beraberlik atakları ise sonuçsuz kaldı.

Sürprizler, heyecan dozu yüksek maçlar, bir birinden güzel goller ile efsane Dünya kupaları arasına girmeye aday bir şampiyona izliyoruz. Almanya, Brezilya, Şili, Arjantin ve Hollanda kupayı almaya aday ülkeler olarak göze çarptı. Neymar, Messi ve Müller arasında geçeceğe benzeyen gol krallığında kupayı da almasını istediğim Arjantinli Messi’yi tutuyorum.

1982 yılında İspanya’da oynanan Dünya Kupasından sonra Brezilya 2014 Dünya Kupası’nda da tarih tekerrür etti ve Almanlar, kollarına ABD’nin hocası Klinsman’ı da takarak bir üst tura çıktı. Nihayetinde Almanlar şike yapmazdı ve şike doğu toplumlarına özgü bir şeydi...