Almanya yüzde 1,6, Türkiye yüzde 4,8 büyüdü

Son açýklanan büyüme rakamlarýna göre Türkiye, AB ülkelerinin tamamýndan fazla büyüdü... Fazlalýk dediðim öyle “az bir fazlalýk” da deðil! AB’nin “motoru” denen Almanya’nýn rakamsal olarak 3 katý, diðerlerinin birkaç katý hatta fazlasý... 

Peki nasýl büyüyoruz? 2003-2013 arasýnda 230 milyar dolar GSMH’dan 830 milyar dolara geldik... 3 kattan fazla büyüdük... Peki 2013-2023 arasýnda da “3 kat büyüyebilir miyiz?”...

Bu noktada cevap vermeye baþlarken ilk etapta “Türkiye, 10 yýlda ekonomisini nasýl 3 katýna çýkaracak” diyenlere bir not düþmek istiyorum; “2003-2013 arasýndaki 10 yýlda 3 kattan fazla büyüme oldu ve 2013-2023 arasýndaki 10 yýlda büyümeyi saðlayacak enerji de nükleer santraller baþta olmak üzere, HAZAR BÖLGESÝ ve KUZEY IRAK enerji hamlesi ile” saðlanmýþ durumda!

Peki daha neler yapýlabilir, yapýlmalý?

Kýsaca maddeler halinde olaný ve yapýlmasý gerekenleri tartýþalým;

- Dünya üzerinde 1945 sonrasýnda kurulan sistem “ana parçalarý” ile birlikte deðiþiyor ve en önemlisi “yerleþik merkezler” yer deðiþtiriyor. Londra düþerken yerini Ýstanbul alýyor ve gerekli adýmlar atýlabilirse “yeni sistem içinde” New York-Ýstanbul-Þangay-Hong-Kong-Tokyo çizgisi çiziliyor.

- Ortaya çýkan yeni yapý içinde “en güçlü” olmaya aday merkez Ýstanbul. Nedeni de oldukça net; 2001 sonrasýnda “oluþan tehdit algýlamasý” ile “New York-Londra” hattýndan kaçmaya baþlayan paranýn adresi artýk Ýstanbul... Neden derseniz; Türkiye’nin konumu ve en önemlisi “tarihten getirdiðimiz” gerçeklerimiz, ÖZÜMÜZ... VE YAPABÝLECEKLERÝMÝZ!

- Geliþen trend ve dinamikler ýþýðýnda görünen çok net; “katýlým bankacýlýðýnýn” merkezi Türkiye olacak ve kamu bu alanda büyük atak yaptý.

- Türkiye, Orta Doðu-Orta Asya ülkeleri baþta olmak üzere para transferlerinde LONDRA’nýn devre dýþý býrakýldýðý “yeni sistemi” geliþtirmek zorunda! “Biz merkez olduk” deyip hala Ýngiliz’e komisyon vermek öze yakýþmaz, kimse bizi ciddiye almaz! ÝSTANBUL METAL BORSA’sý acilen yapýlandýrýlmalý!

- “TL ZONE”u oluþturmalý ve kendi paramýz üzerinden “periferimizle” iþ yapabilir hale gelmek için adýmlar atýlmalý. Sayýn Erdoðan yolu açtý...Tezin arkasý bürokratik ve siyasi olarak doldurulmalý ve üstüne düþenler gereðini yapmalý.

- Avrasya Menkul Deðerler Borsasýný acilen kurmalýyýz ve “periferimizdeki” bütün ülke þirketleri Türkiye’de iþlem görecek þekilde “eðitim-oluþum” politikamýzý düzenlemeliyiz.

- “Faizsiz Enstrümanlarýn” geliþtirilmesi ve vergilendirilmesi ile ilgili yeni düzenlemeler yapýlmalý ve “var olan finansal yapýya haraç vermeden” yeni bir DÜZEN kurmalýyýz!

Sevgili dostlar, yukarýda sadece yapýlabileceklere birkaç örnek verdim... Konuya bir detay daha eklemek istiyorum. Bürokrasi de SÝYASET ile birlikte ATILMASI gereken adýmlarda YOLU açmalý ve açmak için elinden geleni yapmalý. Türkiye’de çok önemli koltuklar var ama günlük karmaþa içinde farkýnda deðiliz tam olarak.

Sonuç: Türkiye, YENÝ DÜNYA DÜZENÝ ile ortaya çýkan potansiyeli kullanacak ve “YENÝ BÝR FÝNANSAL DÜZEN” oluþacak... Yaþasýn Halkýn refahýnýn ana amaç olduðu yeni düzen... Yaþasýn YENÝ BÜYÜK GÜÇLÜ TAM BAÐIMSIZ TÜRKÝYE... Bu gerçekler ýþýðýnda BÜYÜME rakamlarýna bir daha bakalým!

Önemli not: Londra metal borsasýna rakip olmasýn diye geçmiþte aceleyle yok edilen Ýstanbul Altýn Borsasý gerçeðini de not etmedik diye düþünmesinler! Ýngiliz istedi diye “Metal Borsalarýmýzý” kapatarak bize “masal anlatanlarýn” masallarýný dinleyecek vakit yok! YOLA DEVAM! Gereken her adým atýlacak, atýlýyor!