Alper Ulusoy’dan hatalı kararlar

Bu sezon Süper Lig’e yükselen Alanyaspor, ligin en fazla gol yiyen takımı olarak Beşiktaş karşısına çıktığı maçta bu alışkanlığını yine sürdürürken, üç puan alan Siyah-Beyazlı takım ise liderliği de ele geçirdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş bu kez elindeki kadroyla oyun hamuru gibi oynamak yerine hiçbir sürpriz yapmadan beklenen ilk onbir ile oyuna başlamayı tercih etti. İlk yarıya baskılı başlayan ve oyunu rakip yarı alana yığan Beşiktaş takımında topu ayağına alan bütün futbolcular uzun toplar ile Quaresma’yı buluşturmayı denediler. Kendisine gelen topları birkaç kez gayri ciddi bir şekilde kullanan Portekizli yıldızın sağ ayağı ile yaptığı ilk düzgün ortada Cenk çok güzel bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi.

Beşiktaşlı orta alan oyuncularının ilginç bir şekilde top ile buluşturmadıkları yeni transfer Babel ise oyuna sonradan giren Tolgay’ın güzel pasında ustalık isteyen birkaç hareketi üst üste yaparak harika bir gol ile farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarıda da Quaresma’nın penaltı ve Marcelo’nun kafa golleri ise siyah beyazlı takımı iyice rahatlattı.

Alper Ulusoy göğsünde FİFA kokartı taşmasına rağmen çok önemli maçlarda görev alamayan ve beklenen çıkışı da bir türlü yakalayamayan bir hakem. Dün akşamki müsabakada bir doğru penaltı kararı verirken, ikinci penaltı kararında ise herkesi güldürdü.

İlk yarıda rakibine dirsek attığı kanısı ile Cenk Tosun’a gösterdiği sarı kart hatalıydı. Cenk ikili mücadele içinde sadece faul yaptı, sarı kart gerektirecek bir durum yoktu.

Beşiktaş’ın Talisca ile topu rakip ağlara gönderdigi pozisyonda yardımcı hakem Ali Saygın Ögel’in ofsayt bayrağı ve golün iptali doğruydu. İkinci yarının hemen başında Alanyaspor ceza alanı içinde Carlos Garcia topa bilerek eli ile dokununca hakem doğru bir penaltı kararı verdi. Ancak birkaç dakika sonra bu kez Beşiktaş ceza alanı içinde Guerrier’in ayağındaki topa eli ile nizami bir şekilde dokunup topu uzaklaştıran Fabricio’nun hareketini hatalı yorumlayan hakem çok yanlış bir penaltı kararı verdi. Bunların dışında birbirleri ile itişen Quaresma ve Guerier’e doğru sarı kartlar gösterdi. Beşiktaş’ın dördüncü golü öncesinde Marcelo’nun rakibini eli ile itmesinde faul kararı vermeyerek ise hata yaptı.