Altın Kelebek Ödülleri...

Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu. Doğan Grubu dizi ve programlarına genellikle daha çok ödül giderdi eskiden bu sene dağılım daha düzgün olmuş. Halit Ergenç, İlker Ayrık ve Esra Erol Pazar gecesi ödül alan isimlerdi. Bu köşede başarılarını çok yazdığım için bu ödüllerden özellikle mutlu oldum. En İyi Komedi Dizisi ve oyuncusu ödüleri Arkadaşım Hoşgeldin ve Tolga Çevik’e gitti. 

Komedi Dükkanı’nın Kanal D’de Ezgi Mola’yla birlikte tekrar ekrana dönmelerinin çok doğru bir karar olduğunu daha önce zaten yazmıştım. Seksenler’in komedi dizisi kategorisinde ödül alamamasına şaşırdım acaba Hürriyet okurları acaba TRT’yi daha az mı seyrediyorlar?

En iyi spor programı dalında Maraton ödülünü Fatih Terim’den aldı. Şansal Büyüka’nın tek başına bir futbol markası olduğunun tescilidir bu ödül. Haber sunucuları dalında yorumda bulunmayacağım zira dağılım gerekçesini çok anlamadım.

Atv’den Karadayı sadece En İyi Senaryo dalında ödül aldı, daha fazlası da olsa garip kaçmazdı doğrusu. Sonuç olarak televizyon dizileri ve yapımlarını herkes kendi penceresinden değerlendirir ve öyle oy verir, başta da söylediğim gibi bu sene dağılım geçmiş senelerden daha doğruydu. 

Özkök şarap show...

Altın Kelebek yayınının en gereksiz bölümü Ertuğrul Özkök’ün şarap kadehiyle ekrana çıkmasına izin verilmemesine söylendiği bölüm oldu.

Aksi olsaydı RTÜK Kanal D’ye ceza vermek zorunda kalırdı. Oscar ödüllü filmlerin bile elde içki ve sigara olan sahneleri buzlanıyor, bir canlı yayın sırasında böyle bir görüntü haliyle olmazdı. Merak ettiğim 3-5 dakikalık röportaj arasında şarap içilmediğinde ne olacağı? Gösteriş merakı bazen çok itici oluyor.

Reyting artıyor...

Dünya Kupası’nda şaşırtıcı sonuç çok ama millet kupaya yeni yeni ısınıyor. 

Reytingler ikinci turda daha da artacaktır ama iftar programlarının birinci olacağını da unutmamak gerekiyor. İspanya elendi, yarın Almanya ya da Brezilya elense de seyirci turnuvalarda ikinci tur ve final maçlarını daha çok seyrediyor. 

Bir düşünün, eğer Türkiye kupaya katılabilseydi alınan reyting ne olurdu. 2016 Avrupa Şampiyonası’nda telafi ederiz inşallah...