Altın yumurtlayan tavuğu kesecekler

Havuz gelirini oluşturan naklen yayınların, Kulüpler Birliği tarafından organize edilmesi teklif ediliyor ki; bu durum kuzunun kurtlara emanet edilmesi gibi felaket bir şeydir.

Allah yazdıysa bozsun!

Bu aç kurtlar sistemi ele geçirsin; iki-üç sezon içinde iflasını, bitmesini, tükenmesini sağlar. Bir daha da kimse toparlayamaz. Altın yumurtlayan tavuk güme gider.

Böyle bir girişim, felaketimiz olur. 

Anadolu kulüpleri eskiden,         

deplasmana gidecek para bulamaz, ondan-bundan dilenir de öyle giderdi. Havuz sayesinde cepleri para gördü de ne oldu?

Eskiden borçluydular, şimdi daha büyük borçları oldu. Toparlanacakları yerde, daha beter oldular. Aslında 3 büyükler de, benzer bir durumda... UEFA ve FIFA; finansal fair-play çerçevesinde onlara durmadan ceza yağdırıyor. Oysa bu kadar paraları yokken, bu ceza girişimleri de yoktu.

Anlayacağınız; bunların eline daha fazla para geçtikçe, daha fazla şımarıyor. Yoldan, raydan, kontroldan çıkıyorlar. Bunlar bir de havuzu ele geçirirse, toptan ve süratle güme gideriz.

Kulüpler Birliği’nin havuzu yönetmesi ve yönlendirmesi girişimi; açık bir intihar girişimi ve harakiri yapma riskidir. Kulüplerimiz, henüz havuzu idare edecek olgunlukta ve olması gereken birikim içinde değiller. Üstelik birbirlerine düşer, ortalık daha beter yangın yerine döner.

Demedi demeyin!

Akıl varken... Mantık varken... Zaman varken... Ortada açık gerekçeler ve gerçekler varken... Bu hevesten, derhal ama derhal vazgeçmeliler. Bunlar kafayı mı yedi?

Eğer olacakları önceden görmez, kazara kuzuyu kurtlara teslim ederseniz; liglerin yarım kalması ihtimali dahil, her türlü belayı ve melaneti davet etmiş, bu sorumluluğu önceden üstlenmiş olursunuz. Bu kara tabloya hazır mısınız? O halde elinizden gelen kötülüğü yapınız.

Maazallah!

Allahım ne olur; spor camiamıza akıl-fikir ver. Türk futbolunu felakete götürecek bu tür akıl yoksunu girişimlerden bizi koru. Altın yumurtlayan tavuğu, kümesinden çıkarma... Bazıları kafasını koparmaya yelteniyor.

Fırsat verme Allahım!