Alves Fener’e ihanet etti

Derbi maça Fenerbahçe, Galatasaray’dan daha iyi başladı. İlk yarıda Galatasaray’ın düşük temposu nedeniyle Fenerbahçe, rakibinden daha organize bir görüntü çizerek daha çok topa sahip oldu. Bu görüntü, Fenerbahçe’yi daha net gol pozisyonlarına da soktu.

Emenike, iki kez net pozisyonları kaçıran oldu. Hele birinde, Muslera ile karşı karşıya iken akıllara durgunluk verecek şekilde topa çok kötü vurarak, Fenerbahçe’yi golden etti. Fenerbahçe’nin orta sahası, rakibinden daha organize olduğu için, Galatasaray ilk yarıda pozisyon üretmekte de zorluk çekti. Bu bölümde Alper ve Emenike de Fenerbahçe adına golleri kaçıran isimler olarak dikkat çekti.

İkinci yarının hemen başında Sneijder’in şutunu kaleci Volkan kurtardı. Galatasaray bu pozisyonla moral olarak toparlanmış gözüktü ve Fenerbahçe’nin üzerine gelmeye başladı. Bu anlarda Bruno Alves’in akıllara durgunluk verecek hareketini gördük. Öylesine anlamsız ve kontrolsüz şekilde Dzemaili’nin sırtına yüklendi ki, hakem Cüneyt Çakır’ın kırmızı kart kararı da doğruydu.

Bundan sonra Galatasaray daha iyi organize olup, rakibinden bir fazla oynamanın avantajıyla yüklenmeye başladı. Selçuk Şahin’in hatası sonrası Olcan Adın’ın şutunun direkten dönmesi, Sarı-Kırmızılılar adına şanssızlıktı.

Bu arada, Emenike’nin oyundan çıkarken İsmail Kartal hocaya gösterdiği tepki, hiçbir futbolcuya yakışmayacak nitelikteydi. Seni oyundan alan antrenörüne böyle tepki göstermezsin.

10 kişi kalan Fenerbahçe, yine de pozisyona girdi. Kadlec’in kalenin 2 metre ağzından kaçırdığı gol kırılma anıydı. Sen rakip sahada bu kadar pozisyona girip atamazsan, kader ağlarını örmüş demektir.

Maç 0-0 gidip böyle bitecek derken, sahneye Wesley Sneijder çıktı. Hollandalı oyuncu, klasına yakışır şekilde kaleci Volkan’ın önce sağından, sonra solundan harika iki gol attı. Bu goller, derbinin kazananını belirledi. 10 kişi oynayan Fenerbahçe’nin Alper ile uzatmalarda bulduğu gol, prestij golünden başka bir şey değildi.

Sonuçta Galatasaray, Wesley Sneijder’in klasına yakışır golleri ve Bruno Alves’in ihanetiyle, Arena’daki derbinin galibi oldu.