Aman arkadaşlar...

Cnn-Turk sporda daha doğrusu futbol da iddialı olmaya çalışan bir kanal. Geniş yayın zamanı ayırıyorlar bu işe ama bazen öyle hatalar yapıyorlar ki... Dün sabah 10.40’ta giren spor bülteni mesela. İlk giren haber, Şampiyonlar Ligi’nde Salı gecesine damga vuran Bayern Munich- Real Madrid maçı. Ama spiker arkadaşın okuduğu kam spiker metninde Real Madrid yerine Atletico Madrid yazılmış, maalesef o da aynı şekilde okudu.

Televizyonda hata olur, olmaz değil ama kimlerin oynadığı ve sonucunu herkesin bildiği bir işte bu tür hatalar yaptınız mı sıkıntı yaşarsınız. İşin kötü tarafı böyle basit hatalar, uğraşa didine kazandığınız futbol seyircisini de fazlasıyla rahatsız eder.

Şaka gibi...

Bir televizyon dizisi gündemi ne kadar işgal edebilir? Muhteşem Yüzyıl bu işgalde sınır olmadığını hepimize bir şekilde öğretti.Çarşamba günü Milliyet Gazetesi’nde Hürrem Sultan neden öldü başlığı altında tarihçi ve doktorlarla yapılmış bir röportaj sayfa manşetiydi.

Daha yayınlanmamış bölümden, sırf tanıtımlardan haber çıkarmışlar. İşin garip tarafı tahminen bu haber günün en çok okunan haberlerinden biri olacaktır. Türkiye için bir dizi gündemi ne kadar işgal edebilir sorusunun ya cevabı yok ya da cevap sandığımızdan çok daha fazla....

Güldür Güldür...

Show Tv’de yayınlanan Güldür Güldür zaman zaman iyi konuklar alıyor. Bu hafta Ümit Besen ile Şenay Akay konuk oyuncu olacaklarmış.

Ali Sunal’ın zaman zaman BKM Mutfak’taki Yılmaz Erdoğan portresi gibi “öğreten” rolüne soyunması bana garip geldiği için takip etmeyi bıraktığım işlerden birisi Güldür Güldür ama iyi konuk olunca hem bu durumu hem de konukların seçimindeki stratejiyi yazayım dedim. 

Bu aralar tüm programlarda eski ünlüleri konuk etme modası var. Seyircide karşılığı olan bir dönem bu, reytinglere de yansıyor.Tahminen günümüz şöhretlerinin fazla havalı olmasından, kimi basın danışmanlarının gelen davetleri bile iletme zahmetine katlanmamasından kaynaklanan bir durum bu.

Bir süre sonra günümüz şöhretleri, şöhretlerini korumak ve daha çok para kazanmak adına ekranlarda 
olacaklardır.