AMERÝKA… AMERÝKA.. ABD istihbaratý Türkiye’ye bir girer, bir daha da çýkmaz!

ABD Ýstihbaratýnýn Türkiye'ye kök salmasýný saðlayan tek parti yönetimidir.Ýsmet Ýnönü'nün CB döneminde ABD'yle birçok açýk ve gizli antlaþma imzalanýr. Bunlarýn biri çok önemlidir; ABD'ye Türkiye'de "gizli faaliyetler yürütmesine" izin verir. DP iktidarý döneminde de bu aynen devam eder. Gün gelir DP aðýr sanayi yatýrýmlarýna baþlamak isterse de ABD almaza yatar. Bunun üzerine rahmetli Adnan Menderes önce CIA ve uzantýlarýna göz açtýrmamaya baþlar ardýnda da Sovyetlerle demir çelik yatýrýmlarý konusunda görüþmelere soyununca 27 Mayýs darbesi yaptýrýlýr! Bu dönemde CIA'yle Türk istihbaratý iç içedir; Türk ajanlarýnýn maaþlarýný bile CIA öder! 

Baþbakanlýk Müsteþarý Ahmet Salih Korur, Yassýada Mahkemelerinde bu gerçeði açýklar. Son dönemde Korur o zamanki adýyla Milli Emniyet Baþkanlýðýna vekalet etmektedir. CIA'den her ay alýnan paralarla maaþlar ödenmektedir. Bu iliþkinin istihbarat eski müsteþarý General Behçet Türkmen zamanýnda kurulduðunu açýklar Korur. Milli Emniyet eski Baþkaný Türkmen'in oldukça ilginç iliþkileri vardýr. Coca-Cola fabrikasýnda Adanalý Has ailesiyle ortaktýr. Fabrikanýn yüzde 90'ý Kemal Has'ýn yüzde 10'uysa Behçet Paþa'mýzýndýr! 

CIA'nin Türkiye'ye iyice yerleþmesi NATO'ya üye olmamýzla baþlar. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nin 19 Aralýk 1947 toplantýsýnda CIA soðuk savaþýn en etkili silahý kabul edilecektir. CIA Baþkanlarýndan George Kenhan'ýn 1948 Mayýs'ýnda patronlarýna verdiði bir raporda, Türkiye, Ýtalya ve Yunanistan'da Amerikan çýkarlarýnýn korunmasý amacýyla, istihbarat kurumlarýnýn denetiminde "sivil oluþumlar" kurulmasýnýn gerekli olduðu vurgulanýr. Rapor hemen uygulamaya koyulur. Dünyanýn her yerinde Komünizmle savaþacak "Özel Eylem Gruplarý" (PPG) faaliyete geçer. Bu gruplarýn yönetim merkezi Batý Almanya'dýr. Çünkü Nazilerin vurucu gücü SS'ler PSG'lere katýlmýþtý topluca. Dahasý Avrupa Komutanlýðý Ýstihbarat Okulunda, Alman kökenli Henry Kissinger ders vermektedir. Ayný zamanda 1945-1949 yýllarý arasýnda Askeri Ýstihbarat Komutanlýðýnda Yüzbaþý rütbesiyle görev yapýyordu. Daha sonra Soðuk Savaþý perde arkasýndan yöneten Harvard Üniversitesi'nin baþýna getirildi. Kissinger aþýrý saðcý Alman Gençlik Birliði'nin kurulmasýna ön ayak oldu ve bu Birlik Alman Gladyosunun çekirdeðini oluþturdu. 

ABD'nin dünyayý denetleme ve yönetme planlarýnda Orta Doðu'daki petrol yataklarýnýn kapýsý olarak gördüðü Türkiye'nin çok özel bir yeri vardýr. Bu yüzden istihbaratý denetim altýnda tutan ABD, orduyu da istekleri doðrultusunda yönlendirmek için kollarý sývar... 

(Yarýn: Türkiye-Ýran-Irak ve Pakistan ve illa da CIA)