Anahtar tespit

Baþbakan Davutoðlu Brüksel dönüþü anahtar tespiti yapýyor. Sözleri þöyle:  
“Dünyada uluslararasý medya networkü var. Her þeyi yapýyoruz ama bu network bir karar vermiþ. Türkiye’nin baþarý hikayesi bitirilecek ve Sayýn Cumhurbaþkanýmýz Erdoðan þeytanlaþtýrýlacak. Hedef bu. 2010’dan yani Davos’taki “one minute”den sonra düðmeye basýlmýþ gibi Türkiye aleyhine harekete geçildi. Türkiye’de davalara ve iddialara bakýn hepsi bu tarihten sonra baþlýyor. Mursi’ye ve Mýsýr’daki demokrasiye verdiðimiz destekten sonra Türkiye aleyhtarý bu cephe daha da geniþledi. Türkiye demokrasiyi savunmanýn bedelini ödüyor. Arap baharý demokratikleþme yönünde olsaydý Türkiye bütün bu ülkelerin hamisi olurdu. Bu çok korkuttu.”

Davos’tan sonra “Bunun bir faturasý olur” demiþti 9. Cumhurbaþkaný Süleyman Demirel. Davos’ta Baþbakan Erdoðan Ýsrail Cumhurbaþkaný’nýn yüzüne karþý þunlarý söylemiþti:

“Sesin çok yüksek çýkýyor. Benden yaþlýsýn biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çýkmasý bir suçluluk psikolojisinin gereðidir. Benim sesim bu kadar çok yüksek çýkmayacak. Bunu böyle bilesin. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocuklarý nasýl öldürdüðünüz, nasýl vurduðunuzu çok iyi biliyorum. Ülkenizde baþbakanlýk yapmýþ 2 kiþinin bana çok önemli laflarý vardýr. Filistin’e, tanklarýn üstünde girdiði zaman ‘kendimi bir baþka mutlu addediyorum’ diyen baþbakanlarýnýz var. Tanklarýn üzerine çýkýp da ‘Filistin’e girince mutlu oluyorum’ diyen baþbakanlarýnýz var.”

Bunlar, dünyada bir Ýsrail Cumhurbaþkaný’nýn yüzüne söylenmiþ tarihi sözlerdi. Batý dünyasýnda her politikacý, Ýsrail’le böyle bir yüzleþmenin kendi siyasi hayatý için neye mal olacaðýný bilirdi. Demirel de, o kanaatle konuþuyordu.

Tayyip Erdoðan ise orada, o noktada hesapsýzdý. Yani içinden geleni konuþuyordu. Yarýnlara yönelik bir siyasi hesap düþünmemiþti. Yüreðinde Filistin’de katledilenlerin acýsý vardý ve o, söze dökülmüþtü. Bedeli ne ise göze alýnmýþ bir jestti o.

Eminim ki Demirel, o tarihten beri Tayyip Erdoðan’a nasýl vurulacaðýný, faturanýn nasýl ödetileceðini gözleyip  durmuþtur.

Üstüne bir de Mavi Marmara eklendiðini düþünün Davos’un.

Bütün bunlar “Tayyip Erdoðan Türkiyesi”nin dünyada etkinliði bilinen Yahudi lobisi için özel bir anlam kazandýðýný ortaya koymaktaydý.

Davutoðlu “Dünyada bir medya networkü var” diyor. Bunu dünyayý bilen herkes bilir. O medya þebekesinin aðýna düþen politikacýnýn akýbeti de ürkütücüdür.

“Davos’tan sonra Tayyip Erdoðan’a yönelik þeytanlaþtýrma faaliyeti baþladý” tespiti hayatidir Baþbakan’ýn.  

Bu iþin, Mavi Marmara’dan sonra “Paralel yapý” diye nitelenen, normalde Tayyip Erdoðan’ýn yanýnda bulunmasý gereken bir grubu içine alacak boyutta geniþlemesi lobi nüfuzunun nerelere ulaþabileceðinin de göstergesidir. Paralel yapý, o cenahtan bazý kiþilerin sözlerine yansýdýðý biçimde “Uluslararasý odaklarda Tayyip Erdoðan’ýn kalemi kýrýldý” hükmüyle böyle bir duruþ noktasýný bilinçle mi seçmiþtir, yoksa aka aka oralara mý sürüklenmiþtir, onun deðerlendirmesi ayrý, ama durduðu noktanýn Yahudi lobisinin Tayyip Erdoðan’a karþý yürüttüðü “diabolizasyon - þeytanlaþtýrma” faaliyetine su taþýdýðýnda kuþku yok. Benim algým þu: Paralel yapý, Yahudi lobisinin Tayyip Erdoðan’ýn belini kýrmasýný bekliyor. Bu - Allah korusun- gerçekleþirse bayram yapacaklarýný düþünmek de çok yanlýþ olmayacaktýr.

Bu noktada “Türkiye’nin baþarý hikayesi”nin Yahudi lobisinin yanýnda, Ýslam coðrafyasýna yönelik sömürgeci hedeflerini terk etmemiþ odaklar için de engellenmesi gereken bir süreç gibi görüldüðünü unutmamak gerekiyor. “Arap baharý”nýn bataða saplanmasý, Mýsýr’da darbeye gelinmesi, Suriye’de Esed’in katliamlarýna göz yumulmasý Türkiye’nin Ýslam dünyasý ile birlikte bir yükselme trendi yakalamasýna karþý yürütülen bir operasyondur.

Mursi’yi yýkanlarýn, 1992’de Cezayir darbesine arka çýktýðýný, dün Erbakan’ý yýktýklarýný ve bugünkü hedeflerinin Tayyip Erdoðan olduðunu düþünmek yanlýþ olmaz.  

Büyük bir mücadele verildiði muhakkak. Bu noktada milletin duruþu tarihidir. Tayyip Erdoðan’ýn, kendini, þahsi kaygýlarý aþan, bir yerde canýný ortaya koyan ölçekte mazlumlara sahip çýkýþýnýn da kader planýnda özel bir anlam taþýdýðý kanaati yabana atýlmamalý. Bu durumda ne denir? Dünyada her þeyin, dünya - beþer planýnda hallolduðunu düþünenler bir daha düþünsün.