Anaların duası kabul oldu

İlk kıvılcımı Hacire Ana yakmış, PKK’nın kaçırdığı çocuğunu geri almak için Hakların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binasının önünde oturma eylemi yapmıştı. PKK/HDP, Hacire Ana’nın kararlığı karşısında, terör kampına gönderilmek üzere kaçırdıkları oğlunu teslim etmek zorunda kaldı. 

Hacire Ana’nın ardından onlarca ana baba, PKK/HDP tarafından kaçırılan çocuklarını geri almak için HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemine devam ediyor. 41 gündür devam eden oturma eyleminde aile sayısı 54’e ulaştı. Bu ailelerin yanı sıra, tehdit, baskı veya başka sebeplerle HDP’nin önüne gelemeyen ama terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarına kavuşmak için evlerinde dua eden ana babaları da eklersek sayı onbinleri buluyor. 

Sadece çocukları kaçırılan aileler değil, her an çocukları PKK/HDP tarafından kaçırılma tehlikesiyle karşı karşıya olan aileler de çocuklarının kaçırılmaması için dua ediyorlar. Bembeyaz yaşmaklarını gözyaşlarıyla ıslatan anaların duaları kabul oldu ve PKK/HDP/YPG terör unsuruna karşı Türk Silahlı Kuvvetleri doğal sınırlarımız içinde operasyona başladı. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”, ABD’nin işgal edip PKK/HDP/YPG terör unsurunu yerleştirdiği Tel Abyad ve Resulayn’ı terörden temizlemek. 

Terör operasyonuna Türk Silahlı Kuvvetleri’yle birlikte içinde Kürt ve Arapların bulunduğu Suriye Milli Ordusu da katılıyor. Harekatın başlamasıyla PKK/HDP/YPG’nin terör unsurları, ABD’nin 1 yıldır yığdığı silahları bırakıp kaçmaya başladılar. ABD de askerlerini bölgeden çekti. Yazıyı gazeteye göndermek üzereyken ABD Savunma Bakanı Mark Esper, “Türkler ilk başta planlanandan daha da güneye inmeye niyetli. Hem batıya, hem doğuya gitmeyi istiyorlar" açıklamasının ardından 1000 askeri daha bölgeden çekeceklerini söyledi! 

Teröre karşı Türkiye’nin kararlı tutumu, terörle bölgemizde hâkimiyet kurmaya alışmış Batı’yı panikletti. Bunca yıldır teröre yatırım yapan Batı emeklerinin zâyi olmasının korkusuyla tehditkâr açıklamalar yapıyor ama artık eski Türkiye yok! 

Terör operasyonu başlayalı 3 gün oldu ve şu ana kadar PKK/HDP/YPG terör unsurunun 480 elemanı etkisiz hale getirildi. Tel Abyad ele geçirildi. 

TSK ve MSO askerlerini gören bölge halkı sevinç gözyaşları döküyor. PKK/HDP/YPG terör unsurunun baskısından kurtulan Kürt ve Arap analarının dualarıyla, HDP’nin Diyarbakır il merkezinin önündeki analarının duaları indi ilâhîde kabul olunduğun gündür bugün! 

Tüm terör unsurları ve hâmîleri temizlene kadar duaya ve operasyona devam!