Bir süredir Ankara’dan uzakta idim. Açýkçasý yolumu düþünmekten hep kaçýndým.
Bir vesile ile geçen haftanýn son iþ gününü Ankara’da geçirdim.
Önce Türk-Ýþ ‘in çok kýymetli genel baþkaný Ergün Atalay’a misafir olduk.
Türk-Ýþ sendikal hayatýmýzýn temel taþlarýndan biri.
Ergün Baþkan sendika ve iþ dünyasýnda duruþu ve samimiyeti ile gönüllerde büyük bir aðýrlýðý olan duayen bir sendikacý.
Ergün Atalay ile çalýþma hayatýný, iþçilerimizin taleplerini ve beklentilerini konuþtuk. Çok açýk söylemek gerekir ki, içerisinde Türk-Ýþ’in olmadýðý bir denklemin çözümü olmaz. Mutlaka çalýþma hayatýnýn sorunlarý çözülecek ise iþçi kardeþlerimizi en yoðun þekilde temsil eden Türk-Ýþ’in de gönlü kazanýlarak, fikirleri ve görüþlerine yer verilerek çözmek lazým.
Ankara’da en önemli gündem konularýndan birisinin de Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan’ýn iþaret ettiði 2.5 milyon istihdam olduðunu söyleyebilirim.
Baþta iþ dünyasýnýn çatý örgütü TOBB, Türk-Ýþ gibi çalýþma hayatýnýn referans kurumlarý olmak üzere istihdam hedefleri, teþvikler ve ekonomi politikalarý sürekli yakýn takipte.
Cumhurbaþkanlýðý Sosyal Politikalar Kurulu’nda da çalýþma hayatý ve sosyal güvenlik yazarlarýyla ülke gündemine iliþkin hususlar titizlikle yakýndan takip ediliyor.
Bilindiði üzere Cumhurbaþkanlýðý Sosyal Politikalar Kurulu’nun görevleri arasýnda;
Çalýþma þartlarýnýn iyileþtirilmesine yönelik politika önerileri geliþtirmek,
Gerçekten de çalýþma hayatýnýn temel sorunlarýnýn çözümünde etkin politikalar geliþtirilmesi durumunda hem ekonomi hem de istihdam noktasýnda çok katkýlar olacaðýný düþünüyorum.
Cumhurbaþkanlýðý Sosyal Politikalar Kurulu’nda çalýþma hayatý ve sosyal güvenlik yazarlarý ile sahadaki sýcak bilgileri paylaþmak üzere yapýlan toplantýda sosyal güvenlik yazarý ve muhabiri arkadaþlarýmýzla Sosyal Politikalar Kurulu Baþkanvekili kýymetli hocam Vedat Bilgin’in misafiri olduk.
Gündeme gelen konular esasen toplumun ve kamuoyunun gündeminde olan konulardan oluþtu.
Baþta emeklilik yaþýný bekleyenler EYT, teþvikler ve desteklerin sadeleþtirilmesi, meslek liselerinin desteklenmesi, istihdam artýþý saðlayacak düzenlemeler, sosyal yardýmlar ve bürokrasinin azaltýlmasý gibi konulardan oluþtu.
Umuyorum bu toplantýlar ve iletiþim devam eder ve çalýþma hayatýnda yaþanan sorunlara çözümler bulunur.