Futbol sadece son 15 dakika vardı

Teknik direktör değişikliği sonrasında geçen haftaki Grasshopers maçını farklı kazanan Fenerbahçe’de her şeyin rayına oturduğunu düşü- nenler, 3 gün sonraki Başakşehir maçındaki kötü oyun ve mağlubiyet sonrasında yanıldıklarını çok çabuk anladılar. Fenerbahçe hoca değişimindeki zamanlama hatasının sıkıntılarını bir sezon boyunca hissedecek gibi görünüyor. Geçen haftaki 2 maçtan farklı olarak dünkü müsabakada savunmanın göbeğinde Kjaer oynarken Roman yedek kaldı. Advocaat orta alanda herhangi bir değişikliğe gitmezken uzun bir süre sonra V.Persie ve Stoch’a ilk onbirde forma verdi.

Bu oyun düzenine baktığımız zaman Hollandalı teknik adamın Pereira’dan farklı olarak orta alanda savunma ağırlıklı 2 orta alan oyuncusu ile oynamayacağını ve Salih ile Ozan’da ısrarcı olacağını görebiliyoruz.

Grasshopers bizim süper ligde oynasa küme düşmenin en büyük adayı olurdu. İşte böylesi kötü bir takım karşısında oynayan Fenerbahçe de sadece turu geçme derdine düşünce rakibinde pek farklı bir oyun ortaya koyamadı. Orta alandaki oyuncular yaratıcı işler yapamayınca hücum oyuncuları da top ile buluşmakta zorlandı ve gol pozisyonu bulamadılar. Hollandalı Van der Wiel ise Gökhan Gönül’ün boşluğunu dolduracak gibi görünmüyor. Fenerbahçe ligde ve Avrupa arenasında başarılı olmak istiyorsa orta alana kaliteli bir oyuncu takviyesi yapmak zorundadır. Sonuç olarak çok zayıf rakibi karşısında oyunun son bölümünde biraz kıpırdayan ancak taraftarlarını pek mutlu edemeyen bir Fenerbahçe izledik. Fenerbahçe İsviçreli rakibiyle oynadığı ilk maçı gol yemeden üç farklı bir galibiyet ile tamamlayınca ikinci maçın pek fazla bir öneminin kalmadığını düşü- nen UEFA hakem kurulu bu maç için ikinci kategoriden Hollandalı,33 yaşındaki Danny Makkelie’i hakem olarak atadı. Hollandalı hakem başarılı bir yönetim ortaya koydu