Ara transfer paraları ve sonuçlar

Süper Lig takımları ara transferde yaklaşık 65 milyon avro para harcadılar. Bu paranın çok büyük bölümünü de tahmin edebileceğiniz gibi dört büyükler (!) harcamış.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un ara transfer döneminde harcadığı para yine yaklaşık 57 milyon avro. Başka bir hesapla ara transfer harcamalarının yaklaşık yüzde 90’ını bu dört büyükler yapmışlar.

G.Saray’da Drogba’ya 1.5 sene için yaklaşık 10 milyon avro para ödeniyor.

Sneijder için de İnter’e 7.5 milyon avro, 3.9 milyon avro imza karşılığı para ve 3.5 sene için de 11.6 milyon avro ödüyor. Fenerbahçe ise Emre’ye 6 milyon avroya yaklaşan bir para veriyor; umarım bu para karşılığında Emre ilk G.Saray maçında Drogba’ya “pis zenci” falan demez.

Fener ayrıca Pierre Webo için, İBB’ye 3 milyon bonservis bedeli, kendisine de 2.5 yıl için 3.2 milyon avro para ödüyor.

Görebildiğim kadarıyla Beşiktaş, Niang için 1 milyon avronun altında bir para ödeyerek bu işi kapatıyorlar.

Niang, Fenerbahçe’ye, yanılmıyor isem, Ağustos 2010’da geldi ve gelirken de Marsilya’ya 7 milyon avro, kendisine de aylık 480 bin avro maaş ödendi.

Aradan iki buçuk sene ancak geçti, bu oyuncunun Beşiktaş’a bugünkü maliyeti 800 yüz bin avro.

Bu nasıl bir iştir, bunu anlayan, yorumlayabilecek bir kimse var mıdır?

Niang, Fenerbahçe’ye geldiğinde, 2010-2011 sezonu, internetten görüyorum, kadromuzda, eş zamanlı olarak, beş tane ulusal ve uluslararası gol kralı var idi; Semih Şentürk ve Alex, Fener’de gol kralı oldular, Gökhan Ünal şimdi Karabük’te top koşturuyor, Kayserispor’da 25 gol ile gol kralı olmuş idi. Güiza, İspanya’da gol kralı oldu, bize geldi. Niang, Fransa’da, Marsilya’da gol kralı oldu, 32 maçta 18 gol attı, bize geldi.

Bugün ise, bu beş gol kralından dördü gittiler, Semih Şentürk ise malum, maçlara genellikle 89. dakikada giriyor.

Futbolde tuhaf işler oluyor; Europol soruşturma yapıyor, Avrupa’da 380 maçta, Avrupa dışında dünya genelinde 300 maçta yani toplamda 680 maçta şike tespit ediliyor, bu şaibeli maçlardan 79’u Türkiye’de.

Bir oranlayın bakalım, oranlar size, aynen futbolcu fiyatları ve bu paraları alan futbolcuların performansları gibi, tuhaf gelecek mi?