Aranan Belhanda huzurlarınızda

Başakşehir’in puan kaybetmesi Galatasaray’ın galibiyet iştahını o kadar arttırmıştıki Trabzon maçına müthiş baskılı başladılar. Özellikle kanatlardan ve ortadan sürekli gol aradılar. 

4  bin taraftarının desteğini alan Cim-Bom Onyekuru’nun liderliğinde Trabzon defansını bunalttı. Diagne de Sarı-Kırmızı forma altında ilk maçına rağmen uyum sorunu çekmedi, etkiliydi. İlk devre üç fırsat yakaladı. Birini penaltıdan gol yaptı. İkisini kaçırdı. 

Trabzon ise eksik kadrosuna rağmen direndi. 1-0 geri düşmesine rağmen pes etmedi. Yusuf, Nwakaeme ve Rodallega ile tehlike yarattılar. Rodellega’nın etrafında muhteşem dönüp attığı golde Muslera çaresiz kaldı. Galatasaray 1-1’e rağmen duraksamadı. Aksine vites arttırdı. Devre biterken Nagatomo ile başlayan pozisyonda Belhanda’nın vuruşu defansa çarpıp ağlara gitti. 18 yaşındaki genç kaleci Arda’nın yapacağı bir şey yoktu. 

Cim-Bom’da tek aksayan bölüm defansın ortasıydı. Marcao ve Luyindama birbirinden kopuk oynadı. İkinci devreye Galatasaray yine istekli başladı. Fatih Terim’in kafansındaki plan yine belliydi. Üçüncü golü bulup maçı koparmaktı. Sahneye gecenin en etkili ismi Belhanda çıktı. Faslı futbolcu, Feghouli ile paslaştı topu önünde buldu ve süper vurdu. Kaleci Arda topu ancak ağlarda gördü. 

Maçın en kritik noktasında hakem Ümit Öztürk Marcao’nun Ekuban’ın ayağına bastığı pozisyonda penaltı vermedi. Açık penaltıydı. Cim-Bom taraftarı önünde iyi oynadı. Net bir galibiyet aldı ve lider Başakşehir ile aradaki puan farkının azalttı.  Bana göre ligde şampiyonluk yarışı yeniden başladı.