Beþiktaþ’ýn beþ transferinden ikisi dünyaca tanýnan yýldýzlar! Gomez ile Quaresma... Quaresma ligin 3. maçýnda cezalý idi. Sonra gitti, Portekiz Milli Takýmý’nda oynadý, geldi. Ve dün 4. maçta, ilk onbire alýnmadý! Þenol Güneþ son maçlarýnda verimli olmasa da G.Töre’yi tercih etmiþti gene de. Bir bildiði varmýþ. Cenk diyeceksiniz? Golleri ile formu ile gündemdeydi. Ancak, yýldýz Gomez ne olacaktý? Bu, Beþiktaþ için bir zenginlikti. Þenol Güneþ de Gomez de taraftar da Gomez’i arýyordu. Milli maçlar arasýndaki çalýþmalarda belli ki Gomez’in kazanýlmasýna yoðunlaþýlmýþtý. Gomez bir yandan fizik gücünü, bir yandan gol vuruþlarýný kazanmanýn çabasýný harcamýþtý. Rakip savunmayý yýpratan, geniþ alan kullanan ve daha ilk yarýda üç þut atan, bir gol bulan yapýsýyla güven kazandý.
Yalnýz Gomez mi? Gökhan Töre, top geveleyen, topu bekletip takýmý durduran huyundan vazgeçmiþ görüntüdeydi. Öne oynadý, çabuk top kullandý. Q7 neden kulübede, sorusunun yanýtý buydu. Quaresma’yý ancak bu verimlilikle kesebilir. Eski Q7 oynadýðý dönemde Töre’den çok etkisizdi.
Sosa da Oðuzhan’ýn yükseliþinden etkilenmiþ olmalý. O da bu yýlki en iyi verimi ile mücadele etti. Giderek fizik gücü kýrýldý, ama olaný yetti.
Baþakþehir, rakibinin iyi hücumcularýný göðüslemenin çabasýný ilk yarýda kendi alanýnda çoðalarak gösterdi. Açýlmayý hiç denemedi... Belki de rakibinin yorulup, hücum etkisinin kýrýlmasýný bekledi. Ve ikinci yarýda savunarak deðil, hücumla kazanmaya yöneldi. Açýlýnca pozisyon umudu yakaladý, ama çok pozisyon sundu. Beþiktaþ bu dönemde bir yandan rakibine þut olanaðý verip gol þansý tanýyarak sýkýntýlar yaþadý. Ve bir yandan da açýk rakip savunmanýn üstüne giderek net fýrsatlar yakaladý. Gomez bunlarýn tümünü deðerlendirebilse, bir maçta efsane olurdu. Özeti þu ki Beþiktaþ bu yýlki en iyi Beþiktaþ’tý.