Araya en çok Trabzonspor sevindi

Dünyanın en büyük şike operasyonunun gölgesinde 1.5 futbol sezon geride kaldı. Süper ligin en centilmen takımı olan Trabzonspor, devre arasına kurtarıcı gibi sarılacağa benziyor.

Ara öncesi Giray Bulak’ın istifası ile bir kez daha tökezleyen camia, bir yandan elindeki şişkin kadronun işe yaramayan isimleri tasfiye ederken diğer yandan da kadronun eksik yerlerine katkı sağlayacak ekonomik ve verimli transferler yapmak zorunda.  Bu kez hata yapma şansı olmadığını da bilerek. Görevde olduğu sürede en büyük yanlışları transfer konusunda yapan yönetim, umarım Şenol Güneş’in de transferde bu kez inisiyatif alması ile bu hatasını telafi eder. Ara transferde ibre yurt dışında yaşayan Türk asıllı oyunculara döneceğe benziyor.

Bu nedenle futbolcu izleme komitesi üyeleri, ara transferde en çok kulağı çınlatılan kişiler olacak. Bana göre direkt oynayacak 3 veya 4 transfer ile Trabzonspor yine şampiyonluğa oynar. Oynar da yine içten ve dıştan elini kolunu tutan olmazsa oynar.

Mehmet Ali Birand ve özür

Geçen hafta yazdığım yazı üzerine Mehmet Ali Birand nezaket gösterip beni telefonla aradı. Baştan sona medeni bir konuşma olduğunu belirtmeliyim. Yazdığım yazının içeriğindekilerin doğru veya yanlış olduğu hakkında tek kelime etmeden üst perdeden bana bolca nasihat etti. Bir meslek büyüğü olarak bana tavsiyelerde bulunarak öğüt verdi. Trabzonspor ile ilgili kurduğu cümleye katılmama hakkımın olduğunu ama yazımda kendisine belden aşağıya bir vuruş olduğunu ifade etti. Bu ve benzeri yazıların bana bir yazar olarak bir şey kazandırmayacağını ifade etti.  Ben de hiç kesmeyip kendisini saygı ile dinledim. Konuşma sırası bana gelince de kendisine ‘Eleştiri yaptığınız konuları dinledim, teşekkür ederim.  Sorumlu bir gazeteci olarak Trabzonspor camiası ile de empati yapın. Mensubu bulunduğunuz gurubun yayın organlarında şike sürecinin mağdurlarına da arada yer verin ve 38 haftadır yapılan Temiz Futbol Eylemlerine sessiz kalmayın’ dedim

Bu konuşma, Mehmet Ali Birand ile aramızda geçtiğimiz Cumartesi geçti. Pazartesi ise Hürriyet’te gazetesinde yazdığı köşe yazısında benim kendisi hakkında yazı yazmama neden olan talihsiz sözlerinden dolayı tüm Trabzonsporlulardan özür diledi. Ben de bu özür üzerine kendisine başka bir söz söylemeyi doğru bulmuyorum