Araya yaşam katınca...

Bilmem dikkatinizi çekti mi, Show Haber’den gazetelerin internet sitelerine sık sık haber düşmeye başladı. Önce gelin arabalarının yaşadığı zorluğu anlatan bir haber yaptılar.

Son olarak da İstanbul-Silivri yol ayrımında yaşanan fuhuş trafiğinin haberini yaptılar.

Kamyon kasasında yaşayan insanlar, bayramda kalp hastaları dikkat gibi başlıklar da listeye eklenebilir.

Seda Sayan’dan aldığı çok düşük reytingin ardından kanalı yukarıya taşıyan bültenler bunlar. Aldığı reyting tesadüf değil ve üzerinde konuşmaya değer...

Birincisi,haber bültenleri muhabir ağırlığı azalıp ajans ağırlığı arttığı için bir süredir birbirine benzer hale gelmişti. İkincisi,gündemle de alakalı olarak uzun zamandır haber bültenleri daha sert haberlerden oluşuyor.

Sıkışmalı trafik kazası, güvenlik kamerası kaydından kaza,kavga, soygun haberleri de ajanslardan geldiği için tüm soluklandırıcı haberler de birbirine benzedi. Show Haber aradaki boşluğu iyi yakaladı.

Sokakta hemen herkesin gördüğü ama fazla önemsemediği vakaları haber olarak bültene kattı.

Bu sayede hem farklılaştı hem de konuşulur olma imkanını buldu.

Reha Muhtar yıllarca bu tarz haberlerle reyting rekorları kırmış, gündemi es geçmeye başlayınca sıkıntı yaşamıştı. Show Haber şu ana kadar gündem-gündem dışı ağırlığını korumayı başardı.

Araya yaşam haberi ve gelin-damat kılığına girip muhabiri habere çıkarma zekasını katınca iş yapıyorsunuz.

“Ama haber bülteni bu...”diyecek olanlara sorum şu, İskoçya referandumu mu evde ofiste daha çok konuşulur yoksa fuhuş kaynaklı trafik sıkışıklığı mı?

Görürsünüz, bir süre sonra bu haberler diğer bültenlere de girmeye başlar. Eski magazin soslu bültenlere dönmeyiz ama denge bir miktar değişir....